Crește indemnizația pentru părinții de gemeni sau multipleți

618

Indemnizația de creştere a copilului pentru părinţii de gemeni, tripleţi şi multipleţi se va majora cu 50% chiar de luna viitoare.

Guvernul României a adoptat o hotărâre ce prevede că indemnizația de creștere a copilului se majorează cu 50% pentru părinții care au în îngrijire gemeni, tripleți sau multipleți. Actul legislativ a fost pus în aplicare la sfârșitul lunii septembrie, marcând un pas important în susținerea familiilor cu mai mulți copii născuți simultan. Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS), aflată sub tutela Ministerului Muncii și Solidarității Sociale (MMSS), a adus la cunoștință publicului decizia de majorare a indemnizației pentru părinții de gemeni, tripleți și multipleți. Conform datelor furnizate de ANPIS, în România, există 2.188 de familii care se încadrează în această categorie, având în total 4.404 gemeni sau tripleți.

Indemnizaţia se majorează automat, fără cerere

Aceste familii vor beneficia de o majorare cu 50% a indemnizației, fără a fi nevoite să depună o nouă cerere. Majorările se vor aplica automat, iar părinții vor observa această schimbare începând cu plățile efectuate în luna noiembrie 2023, pentru luna octombrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here