Amenzi de la inspectorii de muncă. Firmă de catering, din Bălești, bună de plată

822

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au făcut verificări la angajatorii din județ, din data de 2 octombrie și până vineri, 13 octombrie. Astfel, au fost aplicate 36 sancțiuni contravenționale în valoare de 227.000 lei, dintre care 20.000 lei pentru nerespectarea legislației în vigoare privind munca nedeclarată. Pentru neconformitățile constatate în urma controalelor, inspectorii de muncă au dispus 144 măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate, arată inspectorii într-un comunicat de presă de astăzi.
”Un angajator din comuna Bălești, având domeniu de activitate activități de alimentație (catering) pentru evenimente a fost sancționat cu suma de 20.000 lei pentru folosirea în activitate a unei persoane pentru care nu avea încheiat în prealabil contract individual de muncă”, mai arată instituția.
„ Având în vedere numărul mare de neconformități constatate în urma controalelor, inspectorii de muncă au dispus măsuri cu termene precise de îndeplinire de către entitățile controlate, neîndeplinirea acestora în termenul stabilit constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei potrivit prevederilor Legii numărul 108/1999 pentru înființarea și organizarea Inspecției Muncii, republicată și actualizată”, a declarat inspectorul șef al ITM Gorj, George Romanescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here