VIDEO: Rețeta săptămânii – Fabi’s Kitchen: Mușchiuleț de porc cu legume și sos de fructe de pădure

1440

Lista de cumpărături pentru 3 persoane:
* 1 mușchiuleț de porc
* 3 crenguțe de cimbru
* 3 crenguțe de rozmarin
* 1 lingură de ulei de rapiță sau floarea soarelui

Pentru sosul de fructe de pădure:
* 500 gr de fructe de pădure congelate
* 150 ml de vin roșu sau suc de aronia
* 2 linguri de zahăr sau după gustul fiecăruia
* 1 crenguță de rozmarin

Pentru sosul de legume:
* 500 gr de sos de roșii sau roșii în suc propriu
* 100 ml de vin alb
* 5 cepe șalota
* 4 bețe de țelină apio
* 2 ardeii roșii
* 2 dovlecei
* 2 căței de usturoi
* Sare și piper după gust
* 3 linguri de ulei de măsline

Mod de preparare:
Adăugăm fructele de pădure congelate împreună cu zahărul într-o tigaie și lăsăm să se caramelizeze puțin.
După adăugăm o crenguță de rozmarin, amestecăm și lăsăm să fiarbă vreo câteva minute.
Stingem cu vin roșu, amestecăm din nou după care lăsăm să fiarbă.
Până s-a evaporat alcoolul și vinul s-a redus ,cine nu dorește vin poate să înlocuiască vinul cu sirop de Aronia se combină foarte bine cu fructele de pădure.

Pentru sosul de legume
Legumele se pot tăia după placul fiecăruia nu există o regulă, eu le-am tăiat în fâșii de aproximativ 1 cm.
Într-o tigaie încingem uleiul de măsline, ceapa o prăjim de culoarea aurie. După adăugăm ardeiul roșu, amestecăm și lăsăm să se călească puțin. Dovlecei și țelină apio și crenguța de rozmarin adăugăm împreună amestecăm după care lăsăm să se călească pentru câteva minute. Curățăm căței de usturoi și tocăm mărunt după care îi adăugăm peste legume amestecăm din nou și pentru câteva minute lăsam să se prăjească. După, stingem cu vin alb, reduce vinul prin fierbere după care adăugăm sosul de roșii sau roșiile întregi în suc propriu. Adăugăm sare și piper după gust și fierbe la foc mic.

Mușchiulețul de porc
Într-o tigaie grill adăugăm puțin ulei după ce s-a întins uleiul adăugăm mușchiulețul de porc.
Prăjim mușchiulețul de porc pe toate părțile, adăugăm usturoi rozmarin cimbru și dăm tigaia la o temperatură mai scăzută, dacă îl gătiți pe foc cum l-am gătit și eu atunci temperatura indirectă a focului este optimală, are nevoie de aproximativ 20 de minute și este bine făcut. La final se adaugă peste mușchiulețul de porc sare grunjoasă și piper proaspăt măcinat.
Mușchiulețul de porc se servește cu legumele și sosul de fructe de pădure și este senzație culinară de neuitat.
Poftă bună!
Puteți urmări rețeta și pe YouTube, pe Fabi’s Kitchen.
Dacă doriți, puteți să vă abonați GRATUIT!!!

Cititorii care vor să îi adreseze întrebări lui Seifried Alin Fabian, o pot face la următoarea adresă de e_mail: alinfabian62@gmail.com. Fabian este gorjeanul originar din Peștișani care promovează România, prin video-urile făcute în natură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here