Se caută 30 de voluntari pentru centrele de plasament din Gorj

2049

Programul educațional „Ajungem MARI” a demarat o nouă campanie de înscrieri pentru voluntari care să fie alături de copiii din centrele de plasament, apartamentele și căsuțele de tip familial. Doritorii, care vor face activități online și fizic alături de tineri timp de opt luni, se pot înscrie până pe data de 26 septembrie.

În județul Gorj, cei 80 de copii din centrele de plasament, centrele de zi și căsuțele de tip familial din Târgu-Jiu, Novaci, Târgu-Cărbunești, Scoarța, Răchiți și Petrești ar avea nevoie de ajutorul a 30 de voluntari. Unii gorjeni au ales deja să se implice pentru binele altora și îi vor îndruma pe noii voluntari în activitate.
„Mă simt folositoare. Vreau să cred că am devenit mai atentă la cei din jurul meu, mai empatică, mai dispusă să ajut. Și cel mai important e faptul că mi-am dat seama cât de bună a fost viața cu mine”, a povestit Sanda Iulia Țîrcă, 52 de ani, despre beneficiile pe care i le-au adus cei patru ani de voluntariat.
Voluntariatul a ajutat-o pe Natașa-Corina Ecobescu (34 ani) să se dezvolte personal și emoțional. „Sunt mai deschisă, mai sigură pe mine, abordez subiecte despre care nu credeam că voi putea discuta în public. Voluntariatul este parte din mine, mă definește”, a spus Corina Ecobescu după aproape patru ani în programul Ajungem MARI.
„Emoția întâlnirii cu copiii încălzește inima oricui. Orice pas făcut alături de un copil înseamnă un viitor adult echilibrat, încrezător în el și în cei din jur, lucru de care ei au mare nevoie. Cu cât mai mulți voluntari, cu atât mai mulți astfel de adulți”, a transmis și Iuliana Baciu-Ersen, unul dintre coordonatorii Ajungem MARI. Ajungem MARI, desfășurat de Asociația Lindenfeld, este singurul program național care susține pe termen lung educația copiilor și tinerilor instituționalizați și din medii defavorizate pentru a ajunge adulți fericiți, încrezători, responsabili și independenți. În prezent, în București și în cele 23 de județe, 2.500 de copii și tineri instituționalizați sau din familii defavorizate se bucură de educație interactivă și experiențe de formare cu sprijinul a 1.400 de voluntari care îi vizitează săptămânal. Cei care vor să devină voluntari pot completa un formular online pe website-ul www.ajungemmari.ro, la secțiunea Devino Voluntar – https://www.ajungemmari.ro/devino-voluntar/, unde se găsesc și toate detaliile despre program. Pentru cei acceptați în program urmează un training obligatoriu și o testare psihologică. Voluntarii trebuie să aibă minimum 16 ani, fără limită superioară de vârstă, iar un modul durează opt luni, în perioada noiembrie – iunie.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here