O visează pe Nuţica încălecată pe mârţoagă =Pseudopamflet bântuit de blestemul adevărului=

573

Mă tem că nu-i consult să pui pe tavă, chiar şi numai abreviat, metehnele morale, de caracter şi bună-cuviinţă ale unei fiinţe bipede, care nu este nici găină nici gâscă, nu este struţ şi nici bibilică.

Este Nuţa din Pleşcoi, urmărită cu sfială şi partinică încordare dindărătul perdelei şi sigur cu nestrămutată exigenţă pentru ţară şi popor, dar şi cu statornică pasiune de guvernatorul Zeus-BĂSE. Ştim că Nuţica din Pleşcoi – recte Elena Udrea – iubeşte şi osteneşte în căutarea adevărului, ba chiar la şi găsit în parcuri şi stadioane, în telegondole şi piscine. Vai de capul nostru!! Lumea arde-n foc şi baba se pieptenă!!!
Mi-am holbat cu major interes, cognitiv şi politic, moral şi economic la lucrările preavestitei Convenţii a PDL. Aşa ca prin minune m-au interesat mişcările fermecătoare şi intervenţiile profund intelectuale ale subliniatei doamne E.Udrea, născută pe meleagurile Pleşcoiului de Buzău. Am ascultat cu urechile ciulite, ca un cal la 80 de ani, mai cu seamă, retorica în jurul propriei moţiuni. Femeie, aproape deşteaptă este fata asta! Nu degeaba Baconski, Boc dar şi neica BĂSELU o reamintesc, mai mereu, în ocazionalele lor alocuţiuni.
Sunt nedumerit, ba chiar uimit cum şi nu bag seamă de ce, ori de câte ori o văd pe Nuţica pe ecranul televizorului îmi zboară gândul la clipul cu încălecarea şi coborârea ei de pe mârţoaga cu care a aluat ochii telespectatorilor. Este de netăgăduit ca am ajuns la o asemenea asociaţie de imagini şi insomnii pentru că televiziunile ne-au arătat atât de mult clipul cu încălecatul, încât parcă ni s-a lipit de retină şi din faţă şi din spate, ba chiar şi din dungă.
Cele văzute şi auzite m-au împins spre ferma luminare că profund-telectuala şi super-moderna doamnă Udrea, născută pe meleagurile Pleşcoiului, are în sânge pasiunea şi morbul călăritului, fără inhibiţii ori îndoieli metafizice. Numai că de această dată, poate şi la sugestia lui BĂSELU, ar dori un alt cal, se visează fără zăbavă şi neostoit, pe calul portocaliu, împingându-i la mantinelă pe buldog şi pe sperietoarea de vrăbii ce ciugulesc, în afara legii, cannabisul ca nişte drogate aurolace. Mai vara trecută blândul cal era vopsit, probabil de tinerii scafandri, în alb, să se asemuiască, probabil cu mulaţii pantaloni albi purtaţi frivol de neprihănita Nuţica. Mă tem că de această dată calul s-a bronzat şi a devenit portocaliu. Acest cal revopsit, bronzat şi prăjit la soare nu mai seamănă cu cel din vremea când păştea bani buni de pe imaş. A înţărcat bălaia; mi-a şoptit o ştiutoare vrăbiuţă. Calul ăla pintenog şi pus pe zburate, a devenit, după ce a fost îndopat cu jăratic, o umilă mârţoagă. O gloabă sfrijită, cum se zice în zona unde m-a făcut pe mine muma. Nuţica a văzut mârţoaga ca fiind frumoasă şi sănătoasă, ba chiar aducătoare de chilipiruri, poşete, pantaloni mulaţi şi decolteuri până la buric să se zbâiască şi alţii la dotările cu care şi-a făcut milă sfânta natură. Gloaba era întruchipată atât de robustă şi fertilă, încât îi însăila un viitor de aur, fără seamăn în furat şi demolat. Ţanţoşa Nuţica s-a visat călare pe mârţoaga deşelată, bântuită fiind de gânduri hrăpăreţe, avare şi de huzur.
Curtând jigărita gloabă glorioasă Nuţa, împinsă de la spate de BĂSELU, BULĂ-Boc, T.Baconski, Pinalti, Falcă şi alţi curteni ajunşi cu pluta în sfera aiurelii, îşi reprezintă muribunda mârţoagă ca fiind singura opoziţie la calul USL şi că acest cal va crăpa iar ea va rămâne singura nădejde cu băieri de borangic pe partea dreaptă a vieţii politice româneşti. Obişnuită fiind cu minciuna şi sfidarea bunului-simţ, cu zâmbetul perfid şi retorica bulevardieră, dama de pică de prin Pleşcoi mai abureşte cu propoziţii, cu nimic susţinute, că la viitoarele alegeri parlamentare va câştiga şi va ajunge din nou la guvernare. Trebuie s-o ia alături pe Roberta Anastase, ea fiind singura bibilică ce posedă ştiinţa număratului aducător de nesimţire şi ticăloşie. Visându-se călare pe schiloadagloabă, fudula Nuţica, lipsită de simţul măsurii, bate toba că-i gata să fie prim-ministru şi că va conduce guvernul cu mult mai bine decât Ponta. Capra degeaba este râioasă dacă nu ţine şi coada în sus!! Şi pentru a azvârli ambulacrele cu celulita absorbită peste mârţoaga hodorogită mai dă de ştire că va avea propunere proprie pentru prezidenţialele din anul 2014, în persoana lui BULĂ-Boc şi că acesta, cu siguranţă, va câştiga.
Convinsă fiind că gârbovita gloabă nu mai vede şi nu mai aude nimic, Nuţica îi promitea că se va înfăţişa BĂSELU cu o găleată de jăratec şi învârtind baghetă magică va face din biata neputinţă cel mai înzestrat cal din lume. Va face un cal şi mai şi decât cel din povestea marelui Creangă – Harap Alb.
Nimic ciudat; în timp ce bălăioara Nuţica îşi scuipa înverşunatul text, sluta mârţoagă rodea alune tăcând în semnificativă mirare, ori picotea că doar era adunată după o noapte veselă şi din când în când se întreba retoric: Sfinte Dumnezeule, dar decoltata asta oare nu realizează în ce hal de minciună şi promiscuitate am ajuns? Oare nu vede blestemata câtă nesiguranţă şi necinste s-a pus pe viaţa românilor oneşti şi de Zeus-BĂSE sugrumaţi? Oare nu se gândeşte Nuţica nesimţita că tristeţea şi dezastrul care a copleşit românii îşi au desiul în poşetele ei şi în piscinele în care dacă se mai scaldă porcii? În somnambulă tăcere jigodita mârţoagă îşi zicea: sfinte Sisor, dar blestemata asta nu vede realitatea? Trăieşte ea oare în lumea celor cu mintea tulburată de îmbuibare şi futilitate? A uitat călăreaţa că în parlament a intrat doar pe uşa din dos? Sunt convins că după ce se va sătura de călărit va realiza că milioane de români s-au scuturat de praful şi ticălosul somn am băsismului împeliţat. Va înţelege, probabil, deşucheata Nuţi, că românii nu mai sunt ”boborul” de acum doi, trei ani, ci sunt poporul care cântă Deşteaptă-te, române, trezind călăreaţa din lumea frivolelor ei imaginaţii.
Ţâfnoasa mârţoagă nu s-a lăsat, însă, încălecată de ispititoarea şi pasionala călăreaţă. N-a vrut gloaba în ciuda faptului că era cu frenezie înghiontită de Zeus-BĂSE, BULĂ-Boc, omul de cultură Pinalti şi alţi guguştiuci telectuali.
Când a fost la adică, adică la încercarea de a încăleca, cum ziseseră circarii, mârţoaga n-a vrut, a întors crupa betegită şi le-a dat ciumeţilor câteva copite, aşa cum ştiu caii să dea atunci când se bat pentru iepe. După aceste usturătoare copite, Nuţica cu insigna lipită, cu migală, de decolteu, ocrotită de îngerul păzitor BULĂ-Boc, au ajuns, cu capetele plecare, în scaunele lor, încă parfumate cu rămăşiţe ale lui MRU, din prezidiu, iar BĂSELU, precum o mingică de oină jumulită, a descălecat direct acasă, în anturajul butelcii de whisky, de după perdea, pentru a diminua mirosul urât de ploşniţă.
Mârţoaga, biata de ea, nu bănuia că în curând, va exploda şi se va face ţăndări şi aşchiuţe. Nimeni nu ştie acum dacă puternicul buldog va putea aduce acasă turma rătăcită şi să refacă, din bucăţi şi bucăţele, dacă nu o mârţoagă, atunci barem un măgăruş, ori un ponei, aşa pentru ţesălat şi agrement. Nu ştiu dacă blestemata Nuţica îşi va găsi au ba un locşor în trupul firav al acestui măgăruş, ori va căuta o altă vacă de muls. BĂSELU decide! Fata zicea că nu se va descleia nicicând de idealul vieţii ei politice, preapotentul Zues-BĂSE. Nu le văd nici pe Nuţa din Pleşcoi şi nici pe procurorul cu breton, distrugătoarea Justiţiei, Monica Macovei, reformatoare şi animatoare a familiei mafiote şi nici capabile să asigure progresul socio-economic al României. Fetele astea sunt virane şi chiar găunoase mintal.
Frunza şi mopul, sarmalele şi decolteul, poşetele şi călăritul, frivolitatea şi futilitatea sunt atuurile şi valorile, fatalmente perisabile, de netăgăduit ale mult prea nepotrivitei blonde din Pleşcoi. Izbăveşte-mă doamne de primejdia păcatului agonisit holbându-mă cu înfrigurare la tot ce se petrece, ori este călăribil.
Prof. univ. dr. Grigore Drondoe

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here