Roberto Mălăele, cu lotul de seniori la reunirea Farului

1184

Fotbalistul gorjean Roberto Mălăele a efectuat vizita medicală alături de echipa de seniori a Farului Constanța. Viitorul (Liga 1) şi Farul (Liga 2) au hotărât să fuzioneze, iar noua echipă va purta numele celei mai cunoscute formații de la malul mării. Reunirea a avut loc luni, la Baza Sportivă a Academiei Gheorghe Hagi. În vârstă de 18 ani, Mălăele ar putea juca în Liga 1 chiar în acest sezon, alături de antrenorul care l-a adus ,,pe litoral”, Gheorghe Hagi.
,,Regele” revine așadar pe banca tehnică, după ce s-a retras din postura de principal al Viitorului acum un an. Mălăele este unul dintre cei 27 de jucători care vor pleca într-un stagiu de pregătire la Poiana Brașov, acolo unde Farul va disputa șase partide de verificare.
SR Municipal Brașov, Rapid București, CS Mioveni, Chindia Târgoviște, Csikszereda Miercurea Ciuc şi Petrolul Ploiești vor fi adversarii constănţenilor. Cantonamentul se va desfășura în perioada 23 iunie – 3 iulie. ,,Mulțumesc tuturor celor care au contribuit în acest proiect, de a rămâne o singură echipă, un singur brand, o singură iubire, pentru că așa o văd, și aici mulțumesc conducătorilor, mulțumesc oficialităților, îi mulțumesc lui Ciprian Marica, pentru că a înțeles că ăsta e drumul cel mai bun, mulțumesc suporterilor, mulțumesc legendelor, care ați făcut Farul, m-ați crescut, mai direct. Am crescut și eu la Farul, e echipa care m-a format și acest brand trebuie să-l ducem mai departe”, a declarat Gheorghe Hagi la conferinţa de presă care a consfințit fuziunea celor două formații. ,,Poate aș fi putut să fac lucrurile mult mai bine, dar cred că cu toții suntem astăzi fericiți să ne aflăm aici. Nu visam la această zi, să devin partener cu idolul copilăriei mele, Gheorghe Hagi, și să îl am ca președinte pe Gheorghe Popescu, omul care a fost alături de mine în primul transfer și îmi dădea primele sfaturi atunci când eu mă transferam de la Dinamo la Șahtior. Munca de-abia de acum începe. Aș vrea încă o dată să vă mulțumesc și să vă spun că am fost onorat în toți acești trei ani să duc Farul pe drumul pe care l-am parcurs, zic eu unul bun. Sper la cât mai multe succese de acum încolo”, a adăugat Ciprian Marica. ,,Sunt convins că vă întrebați cum va arăta de acum înainte structura acestui club. Va exista un singur nume, un singur brand: Farul Constanța. Echipa care reprezintă fotbalul dobrogean în Liga 1 va fi Farul, Centrul de Copii și Juniori de asemenea, în competițiile de juniori, se va numi Farul. Separat este entitatea pe care toții o iubim, și anume: Academia Gheorghe Hagi, care se va ocupa de copiii între 8 și 13 ani. Toți jucătorii care fac parte din Academia Gheorghe Hagi sunt în pepiniera clubului Farul Cosntanța”, a adăugat Gheorghe Popescu. Alături de Gheorghe Hagi şi Ciprian Marica, acţionar la noul club va fi şi Zoltan Iasko. Municipiul Constanța va avea şi un nou stadion. Proiectul este acum în stadiul de studiu de fezabilitate. Noua arenă ar trebui să aibă 18 mii de locuri.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here