Tomograf din bani europeni la spitalul din Novaci

1185

Echipamente medicale performante, pe bani europeni, la spitalul din orașul Novaci. Cea mai importantă achiziție se referă la dotarea spitalului cu un computer tomograf de minimul 64 de slice-uri. „Dotarea cu computer tomograf va reduce riscurile legate de deplasarea pacienților la alte centre în care există această aparatură, deplasare care generează atât cheltuieli suplimentare, cât și riscuri epidemiologice”, se arată în documentație.
Spitalul a scos deja la licitație contractul privind furnizarea de aparatură medicală necesară pentru creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare generate de virusul COVID-19 în cadrul. Acesta este divizat în 11 loturi, valoarea totală estimată a achiziției publice fiind de peste 3,5 milioane de lei.
Pe lista de achiziții se mai găsesc un ecograf portabil și unul multidisciplinar, monitoare funcții vitale, electrocardiografe, pulsoximetre, concentratoare de oxigen, aparat PCR pentru diagnosticare Covid-19, injectomate, combină frigorifică tip bancă de sânge – plasmă, un frigider mortuar cu două locuri și alte dispozitive pentru laboratorul de analize.
Licitația va avea loc pe data de 28 iunie.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here