Senatorul Cârciumaru, campanie pentru partidul lui Ponta

1907

Fostul lider al PSD Gorj, senatorul Florin Cârciumaru, se află în campanie electorală pentru partidul lui Victor Ponta. Cârciumaru a părăsit PSD, după mai bine de două decenii de activitate în acest partid, și asta după ce nu a mai fost susținut pentru un mandat de parlamentar. Cârciumaru s-a considerat folosit de foștii săi colegi de partid care i-au dat de înțeles, în campania pentru locale, că va fi susținut pentru un nou mandat de senator.

Florin Cârciumaru a fost prezent, pe 27 noiembrie, în conferința de presă a Pro România Gorj.
„Țin să mulțumesc domnului Victor Ponta, domnului președinte Alin Văcaru, cât și domnului președinte Marius Borcan, pentru invitația și insistența dumnealor de-a lungul anilor ca astăzi să fac acest pas, să mă înscriu în partidul Pro România. Îmi doresc ca din această poziție, așa cum am făcut de-a lungul anilor alături de omul și primul ministru Victor Ponta multe pentru orașul Târgu-Jiu și județul Gorj, să fac și de aici încolo alături de dânsul și de această echipă tânără. Pentru mine este o mândrie că pot să vin într-un partid tânăr, de centru-stânga, dar mai ales lângă oameni tineri, oameni care efectiv au lucrat, atunci când au făcut primii pași în politică, lângă mine, dumnealor tineri aspiranți, eu primar în exercițiu și președinte pe funcție al organizației PSD Gorj”, a declarat Cârciumaru, care a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Ponta.

Ponta: Se reface echipa de aur a Gorjului
„Mă bucur foarte mult că se reîntregește echipa (…). Cu domnul Cârciumaru se reface echipa de aur a Gorjului, eu cred că 2012-2016 au fost anii cei mai buni pentru Târgu-Jiu, pentru Gorj. Mi l-am dorit pe domnul Cârciumaru alături de mine, i-am înțeles loialitatea și i-am apreciat-o, dar i-am spus un lucru pe care l-am simțit mai demult: trebuie să fii loial față de cei care îți sunt loiali, nu față de cei care te folosesc și după aceea te lucrează pe la spate și te înjunghie pe la spate”, a spus Ponta.

PSD: „Decizie puțin surprinzătoare”
În schimb, liderul PSD Gorj, Mihai Weber, s-a arătat surprins de decizia luată de fostul său coleg de partid. „Este puțin surprinzătoare și, repet, îmi pare rău că a ajuns la această concluzie sau se pare că, cine știe, cu ce promisiuni a fost ademenit, și într-un moment din ăsta mai de supărare, și îl înțeleg pe domnul senator, dar eu am considerat că a depășit faza de supărare atunci când nu a fost nominalizat, pentru că din discuțiile purtate am crezut că a înțeles și chiar credea că este o decizie bună, pentru că consideră că și domnia sa are o vârstă și trebuia să se ocupe și de viață și de sănătate”, a spus Weber. Senatorul a mers, duminică, în campanie prin Târgu-Jiu, alături de deputatul Alin Văcaru și viceprimarul Gabriel Coica. Florin Cârciumaru a obținut, în 2016, funcția de senator din partea PSD Gorj, filială al cărei președinte a fost timp de mai mulți ani. El a fost primar al municipiului Târgu-Jiu timp de patru mandate, în perioada 2000-2016.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here