În Gorj călătorii din autobuze poartă masca!

1350

O acțiune amplă desfășurată, ieri dimineață, la nivelul întregii țări a scos la iveală faptul că, în ceea ce privește Gorjul, călătorii din mijloacele de transport în comun au început să se conformeze și poartă masca de protecție. Creșterea numărului de îmbolnăviri în fiecare zi pare să îi fi trezit la realitate pe oameni, controlul polițiștilor nelăsându-se cu amenzi, așa cum se întâmpla până nu de mult. Cel puțin la acțiunea de ieri agenții nu au avut motive să aplice sancțiuni, deși au tras pe dreapta numeroase autobuze și microbuze pentru a le controla.
„Toată lumea poartă mască. Acum nu mai e de glumă. Nu vedeți ce e prin țară? Dacă nici acum nu pricepem că trebuie să purtăm mască, nu știu când o mai purtăm. Noi, cei mai în vârstă, în special, trebuie să ne protejăm și mai mult decât tineretul și de aceea noi o purtăm permanent”, a spus un domn dintr-un autobuz. Șoferii mijloacelor de transport în comun spun că în ultima vreme nu mai trebuie să se certe cu oamenii sau să le interzică accesul pe motiv de nepurtare a măștii pentru că lumea a înțeles și respectă măsurile impuse de autorități.
„Nu mai e ca acum 2 -3 luni. Atunci nu îi lăsam efectiv să urce, dacă nu aveau mască pe față. Acum puțini sunt cei într-o asemenea situație. Sunt rare cazurile.
Oamenii s-au speriat și ei, în plus și noi vrem să ne protejăm și, apoi, dacă e de amendă, cine și-o ia? Noi, șoferii, nu? Problema e alta, că nu mai prea sunt călători. Mergem cu mașinile mai mult goale. Lumea se ferește să urce în microbuze sau autobuze pentru că sunt spații închise și destul de mici și atunci ori nu se mai deplasează dintr-un loc în altul ori preferă mașina proprie sau trenul. La noi gradul de ocupare e mult mai mic decât în vară, de exemplu”, a spus unul dintre șoferii opriți pentru control. Purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Victor Țuhașu, a menționat că astfel de acțiuni vor fi organizate permanent, autoritățile dorind astfel să se asigure că normele de protecție și chiar de distanțare socială sunt respectate și în mijloacele de transport în comun.
„Polițiștii rutieri au efectuat o acțiune de verificare a legalității transportului de marfă și persoane. A fost verificată și respectarea prevederilor legii 55/2020 în ceea ce privește transportul de persoane prin curse regulate sau speciale. Din fericire, nu au fost constatate nereguli, cetățenii purtând masca de protecție. Forțele de ordine vor desfășura în permanență activități de verificare cu privire la măsurile dispuse pe perioada stării de alertă, sănătatea și siguranța cetățenilor fiind prioritare pentru noi”, a menționat Țuhașu.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here