Transportator de lemne, amendat

423

Un târgujian în vârstă de 52 de ani a fost depistat de oamenii legii în timp ce transporta cu o autoutilitară 5 mc de cherestea, fără a deţine documente legale. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 lei iar cheresteaua transportată de acesta a fost confiscată de poliţişti, fiind lăsată în custodia Ocolului Silvic Turceni.

În prima zi a acestei săptămâni, în timp ce executau controale în rândul transportatorilor de mărfuri, poliţiştii din oraşul Turceni au identificat un bărbat în vârstă de 52 ani, din Târgu-Jiu, care conducea pe DE 79, în comuna Plopşoru, o autoutilitară încărcată cu cherestea esenţă brad. Pe parcursul controlului, poliţiştii au constatat că persoana în cauză nu deţinea documente legale de provenienţă pentru cantitatea de cherestea transportată, respectiv 5 mc, motiv pentru care a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 lei.
„Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 lei, conform prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice. De asemenea, ca măsură complementară, poliţiştii au indisponibilizat în vederea confiscării cantitatea de cherestea transportată ilicit, aceasta fiind lăsată în custodia Ocolului Silvic Turceni”, a precizat Daniel Tică, purtător de cuvânt al IPJ Gorj.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here