Tabere la Săcelu şi Călimăneşti pentru copiii din centrele subordonate DGASPC

424

Pentru rezultatele bune obţinute la învăţătură, 120 de copii din sistemul rezidenţial au avut posibilitatea de a merge în tabără. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj a reuşit să-i trimită pe cei 120 de minori în staţiuni precum Săcelu şi Călimăneşti.

Copiii instituţionalizaţi, care nu se pot bucura de o vacanţă în sânul familiei au avut posibilitatea de a merge, totuşi, într-o tabără. Condiţia necesară pentru a fi selectat în vederea plecării în tabără a fost obţinerea unor rezultate bune la învăţătură. Conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj a considerat că este necesar să-i recompenseze pe micuţii din centrele aflate în subordinea sa, pentru rezultatele bune obţinute la învăţătură dar şi pentru comportamentul exemplar de care au dat dovadă, pe parcursul anului. Astfel, 120 dintre minorii instituţionalizaţi s-au putut bucura de câteva zile frumoase petrecute la Săcelu sau Călimăneşti. „În această vară avem 120 de beneficiari de tabere. Este vorba despre copii care au obţinut rezultate şcolare bune şi au dat dovadă de un comportament exemplar. Au fost organizate două tabere la Săcelu şi una la Călimăneşti, în judeţul Vâlcea”, a menţionat Gheorghe Zisu, purtător de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj.
Taberele sunt destinate, în general, copiilor din centrele rezidenţiale. În total, în centrele aflate în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj se află aproximativ şase sute de copii.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here