Concurs al drepturilor consumatorilor pentru elevii gorjeni

494

eleviPe agenda manifestărilor ocazionate de 15 martie – Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor, a fost inclusă şi desfăşurarea fazei judeţene a Concursului Naţional pe teme de Protecţia Consumatorilor intitulat „Alege! Este dreptul tău!”. Tema stabilită pentru acest an a fost „Informarea completă, corectă şi precisă – un drept şi o necesitate pentru consumatori”.

Concursul s-a desfăşurat în dimineaţa zilei de sâmbătă, 17 martie a.c., având ca locaţie Colegiul Comercial “Virgil Madgearu” din Târgu-Jiu, cu participarea elevilor din clasele IX – XI din cadrul unui număr de şapte licee de pe raza judeţului Gorj ce s-au calificat la faza şcolară. Concursul „Alege! Este dreptul tău!” a debutat în anul 2000, în cadrul unui cerc al tinerilor consumatori din cadrul Liceului Economic „A.D. Xenopol”, bucurându-se de sprijinul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor şi al Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor România. El s-a bucurat de succes în rândul elevilor şi al profesorilor încă din primul an de derulare, crescând în fiecare an ca dimensiune și ca număr de participanţi. Concursul este organizat anual de catre Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor – Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor România (APC România), în colaborare cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. Grupul ţintă a fost ales din categoria de populaţie cea mai vulnerabilă şi în acelaşi timp cea mai receptivă la informare şi educaţie şi anume elevii. Grupul ţintă direct sunt elevii claselor I – XI, iar cel indirect este reprezentat de familiile elevilor, cadrele didactice, comunitatea.

Probe în funcţie de vârstă

Concursul „Alege! Este dreptul tău!” este organizat pe următoarele categorii de vârstă: clasele I – VI cu două subgrupe şi anume I – III şi IV – VI cu proba de desene; clasele VII – VIII cu proba de realizare a etichetei unui produs alimentar; clasele IX – XI, învăţământ de masă şi special – proba de testare a cunoştinţelor din domeniul protecţiei consumatorului printr-un test grilă şi prezentarea unui eseu cu tema „Publicitatea înşelătoare”. La nivelul judeţului nostru, câştigătorii grupei clasele IX – XI sunt Raluca Andra Glăvan – menţiune, clasa a XI-a G Colegiul Naţional “Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu; premiul III – Maria Mădălina Staicu, clasa a XI-a B Colegiul Tehnic „Henri Coandă” Târgu-Jiu; premiul II – Grigore Marius Băloi, clasa a XI-a G Colegiul Naţional “Spiru Haret” Târgu-Jiu; premiul I – Roxana-Maria Nocolovici, clasa a XI a B Colegiul Comercial “Virgil Madgearu” Târgu-Jiu. Elevii clasaţi pe primele două locuri la faza judeţeană la grupa IX – XI s-au calificat pentru etapa naţională.

I.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here