Viceprimarul de Drăguțești a pierdut definitiv procesul cu CNSAS! Este colaborator dovedit al fostei Securități

3983

Marcel Oproiu, viceprimarul comunei Drăguțești, a fost faultat de o instanță a Înaltei Curți de Casație și Justiție care a decis, la finalul săptămânii trecute, că recursul declarat de social-democrat împotriva sentinței Curții de Apel Craiova, care a stabilit cu aproape trei ani în urmă că acesta este fost colaborator al Securității, dar și-a schimbat numele, este nefondat. Practic, Oproiu fost Pachiu, nu mai poate contesta că a dat cu ciocul la fosta Securitate. În 2017, fostul primar Vasile Moșoiu, viitor candidat Pro România, anunța că îi va face plângere penală viceprimarului pentru fals în înscrisuri pentru că a semnat la depunerea candidaturii, în fals, că nu este colaborator al Securității.

Actualul primar de Drăguțești, Ion Dumitru Popescu, trecut de la ALDE la PSD, face echipă la cârma instituției publice cu un fost colaborator al Securității. Este vorba despre Marcel Oproiu, de la PSD, care a pierdut definitiv pe 9 ianuarie procesul cu Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității. Practic, instanța a decis următoarele: ,,respinge excepţia nulităţii recursului. Respinge recursul formulat de Oproiu Marcel împotriva Deciziei nr. 3111 din 11 septembrie 2017 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă’’.
Interesant este că, Oproiu și-a schimbat numele de Pachiu și nu a recunoscut niciodată legătura cu fosta Securitate. În 2013, Oproiu a mai suferit o condamnare cu suspendare pentru că s-a răsturnat cu mașina într-un șanț, fiind băut, dar a fugit de la locul accidentului. Rămâne de văzut ce reacție va avea CL Drăguțești, la viitoarea ședință, legat de această condamnare, deoarece consilieri susțin că în mod imoral vicele a încasat salariu din bani publici pentru funcția a doua din primărie. Și edilul va trebui să aibă o reacție atâta timp când vicele său este fost colaborator al securității, iar consilierul său personal, Irinel Ungureanu, a fost declarat incompatibil de către ANI. Atât Oproiu, cât și Ungureanu sunt de la PSD.
A.STOICA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here