Foto: O plută a căzut peste malul pârâului Ploștina! Unități CEO, fără curent, municipiului lăsat fără apă

2431

Urmare a vântului puternic înregistrat în cursul nopții trecute, o plută aflată la intrare în municipiul Motru s-a desprins de mal și a căzut peste râul Ploștina. În cădere, arborele cu un diametru de peste un metru a afectat conductele de termoficare ale orașului, liniile electrice aeriene ale EMC Motru, liniile ferate industriale ale ELCFU Motru, ambele unități fiind ale Complexului Energetic Oltenia, dar și conducta de apă rece a Aparegio.

Din această dimineață de la ora 7.30, angajați ai SGA Gorj fac eforturi să degajeze zona. Directorul Serviciului de Gospodărie a Apelor Gorj și inginerul Doina Isar coordonează, deja de câteva ore întreaga operațiune, anunțând autoritățile locale și cerând sprijin pentru degajarea zonei afectate.

,,Urmare a vântului puternic, că a fost cod galben de vânt, s-a înregistrat acest incident, la intrare în municipiul Motru. O plută s-a desprins din malul apei și a căzut transversal peste malurile albiei minore a pârâului Ploștina. A fost afectată conducta de termoficare care alimentează orașul Motru. De asemenea, cablurile de alimentare cu energie electrică ale municipiului și cele ale două unități CEO. Mai exact, sediul EMC Motru a fost afectat, dar și liniile ELCFU și conducta Aparegio. Noi am intervenit, la fața locului, de la primele orele ale dimineții. Am reușit să degajăm prima plută, a fost destul de mare, avea patru brațe… S-a intervenit cu muncitori ai SGA Gorj, cu drujbe, plus o macara din partea EMC și a uzinei de agent termic. Pluta avea un diametru de un metru și jumătate la bază și s-a desprins mal. O alta urmase același curs”, a declarat, pentru Gorjeanul, ing.Doina Isar.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here