Premii importante, câştigate de elevii Şcolii Populare de Artă

373

Marian Medregoniu si Carmen Duica (6)Marian Medregoniu şi Carmen Duică, doi tineri de 16, respectiv 15 ani, elevi ai Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu şi-au completat, recent, colecţiile personale de premii. Marian a obţinut premiul III la Festivalul „Maria Lătăreţu”. Carmen a luat premiul I la festivalul de la Oraviţa. Profesoara lor, Camelia Argint, se mândreşte cu cei doi şi spune că ei muncesc enorm pentru aceste rezultate.

Conducerea Şcolii Populare de Artă din Târgu-Jiu apreciază talentul şi eforturile depuse de elevii săi. Luni, 21 noiembrie, în cadrul unei conferinţe de presă, directorul instituţiei a prezentat ultimele succese ale lui Carmen Duică şi Marian Medregoniu. „Centrul Judeţean pentru Promovarea şi Conservarea Culturii Tradiţionale, Primăria oraşului Oraviţa, Casa de Cultură „Mihai Eminescu” Marian Medregoniu si Carmen Duica (2)Oraviţa, se acordă premiul I domnişoarei Elena Duică la secţiunea solişti vocali la cea de-a XII – a ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Populară, Instrumentală şi Vocală „George Mateiu Craiu”. Preşedintele juriului a fost recentul membru al juriului în Festivalul „Maria Lătăreţu”, domnul Gelu Stan. Din punctul meu de vedere, cred că această fată va avea o carieră prodigioasă. Punctul ei forte vine exact dinspre partea cea mai dificilă a muzicii populare: doina. Este infailibilă la doină. Şi trebuie să ştiţi că doina este piatra de încercare a soliştilor vocali de muzică populară românească. (…) Marian Medregoniu, la nici 16 ani – Tismana 2011, Godineşti, „Maria Apostol”, „Maria Lătăreţu”; ultima „ispravă” – premiul III la Festivalul „Maria Lătăreţu””, a precizat Viorel Gârbaciu, directorul Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu.

Camelia Argint: „Este foarte multă muncă”

Premiile obţinute de elevi la festivalurile unde se prezintă nu sunt uşor de câştigat. Profesoara Camelia Argint spune că tinerii muncesc foarte mult, repetând zi de zi. „Este foarte multă muncă. Dar este şi foarte frumos să lucrez cu aceşti copii. De exemplu, Marian ştie peste 30 de doine. Şi Carmen, la fel depune foarte mult efort”, a menţionat Camelia Argint, profesor al Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu.

Juriu exigent, impresionat de elevii târgujieni

La toate concursurile şi festivalurile la care s-au prezentat, de un juriu exigent a avut parte atât Marian Medregoniu, cât şi Carmen Duică. Despre festivalul de la Oraviţa, unde a luat premiul I, Carmen spune: „a fost o competiţie foarte strânsă, un juriu exigent. Mă bucur că am reuşit să obţin acest premiu”. La acest festival au fost 30 de concurenţi pe scenă, iar trofeul îl putea obţine doar un solist instrumentist, conform regulamentului. Astfel, faptul că premiul I a fost câştigat de către Carmen Duică, eleva Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu fac din acest succes un merit demn de toată lauda.

Marian Medregoniu a vorbit, în schimb despre Festivalul „Maria Lătăreţu” : „a fost o competiţie foarte strânsă, iar juriul a fost foarte exigent. Doar câţiva am obţinut premii. Eu am luat Premiul III. Sincer, mă aşteptam să câştig, pentru că ştiu cât merit şi cât muncesc”, a mărturisit Marian Medregoniu.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here