CARITABIL! Meci eveniment, astăzi, la Colegiul Economic Virgil Madgearu: OLD BOYS Pandurii Târgu-Jiu vs. OLD BOYS Universitatea Craiova Maxima

1384

Un pas important în organizarea unor evenimente caritabile de înaltă ținută îl face astăzi Asociația Grasul Sufletului care s-a implicat în ajutorarea Centrului de Transfuzie Sanguină din Târgu-Jiu ce necesită urgent un hemomixer, atât pentru activitatea zilnică cât și pentru cea de creștere a viitorilor donatori de sânge din Gorj. Evenimentul caritabil de joi, de la ora 13.30, urmărește de fapt strângerea, din vânzarea biletelor la meciul caritabil dar și din donații făcute direct în sala de sport a Colegiului Economic Virgil Madgearu, a unei sume de 10.000 de lei necesare achiziționării aparatului în cauză, Centrul de Transfuzie având în uz unul cu o vechime de peste 30 de ani.

Surprize numeroase îi așteaptă pe participații la meciul de astăzi care va aduna laolaltă atât fostele glorii ale Pandurii, fotbaliști care nu s-au mai reunit în această echipă de ani buni, dar și gloriile deloc apuse ale Universității Craiova Maxima, fotbaliști de calibru urmând să joace pentru această cauză nobilă, la finalul căreia chiar ei, personal, vor face donații. Nicio persoană implicată în organizare și nici sportivii care vor intra de două ori pe teren, reprizele de joc având câte 30 de minute, nu vor fi remunerați pentru activitatea făcută. Meciul este asigurat medical, iar reprezentanții autorităților locale, județene, politicieni, consilieri locali și județeni au fost invitați la unitatea de învățământ, gazda evenimentului, de la care nu vor lipsi salariații Centrului de Transfuzie Sanguină, voluntarii de la Asociația Glasul Sufletului și toți cei implicați în organizarea evenimentului.

La finalul meciului va fi organizată o sesiune de autografe și fotografii pentru fanii sportivilor.

,,Joi, la ora 13.30, în Târgu-Jiu va fi organizat un eveniment de grad zero. Nu este puțin lucru să aduni, în același loc, pe marile legende ale Universității Craiova dar și ale noastre, ale Pandurii Târgu-Jiu. Asta, deoarece, în urmă cu trei decenii când domnul Ionel Marius era vârful nostru de atac, titular, ce marca foarte multe goluri(ce va juca joi în meciul caritabil), singurele bucurii ale tinerilor și a oamenilor maturi erau Pandurii Târgu-Jiu, Doina Gorjului și câte un film, la cele trei cinematografe din municipiu. Apreciez Pandurii, motiv pentru care am și documentat și scris trei cărți despre echipă iar ceea ce se întâmplă joi la Târgu-Jiu va trebui consemnat”, a declarat jurnalistul Dorin Brozbă.

Majoritatea foștilor Pandurii au fost plecați din localitate, chiar și din țară, și mulți dintre foștii coechipieri nu s-au mai văzut nici ei de ani buni, dar acest lucru va da savoare momentului, promite și Ionel Marius, fostul Pandur.

Fotbalistul de aur al Pandurilor promite, de asemenea, un meci de zile mari și chiar o victorie, asta dacă întâlnirea nu se va finaliza cu un egal.

,,Săptămâna aceasta ne-am pregătit pentru meci, asta împreună cu bunul meu prieten, Gugu Dorian. Am decis să ne implicăm, să aducem jucători foarte cunoscuți la Târgu-Jiu, glorii ale fotbalului din Oltenia și ne-am bazat, în primul rând, pe prieteni. Pe prietenii noștrii de la Craiova care și ei au avut o reacție imediată pozitivă la cererea noastră. Vrem să rezolvăm problema acestui aparat, care este vital pentru Centrul de Transfuzie, și în al doilea rând să bucurăm fanii fotbalului. Îmi pare rău că nu am reușit să închiriem Sala Sporturilor ce are 1000 de locuri, dar vom juca la fel de motivați și în sala Colegiului Economic Virgil Madgearu din Târgu-Jiu. Promitem că acesta este doar începutul. Am reușit să strângem gloriile Pandurii și ale Craiovei Maxima și vom continua să jucăm pentru cauze nobile cu colegii din Vâlcea, Hunedoara, Deva…”, a declarat Ionel Marius.

Acesta a mai anunțat că fotbaliștii de la Craiova ca și cei de la Târgu-Jiu vor dona pentru acțiunea caritabilă, menită să ajute Centrul de Transfuzie Sanguină din municipiu. Târgujienii sunt rugați să-și rupă astăzi o oră jumătate din timpul lor, să plătească 15 lei bilet la meci și să vină, cu drag, la un spectacol sportiv de zile mari care îl va pune în poartă pe îndrăgitul Silviu Lung și în teren pe Nicolae Negrilă de la Craiova Maxima versul pandurii de aur ai Gorjului.

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here