Admiterea la UCB, pe ultima sută de metri

426

UCB 2Prima sesiune de admitere din acest an la Universitatea „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu-Jiu se apropie de final. Doar la Facultatea de Asistenţă Medicală şi Tehnică Dentară, Artă şi Cultură Fizică se mai fac înscrieri până pe data de 23 iunie.

Una dintre cele mai solicitate facultăţi din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu a fost cea de Ştiinţe Economice, unde, potrivit reprezentanţilor instituţiei, s-au ocupat toate locurile scoase la concurs şi au existat şi 37 de candidaţi respinşi. Astfel, la Administrarea Afacerilor sunt 24 de admişi pe locurile bugetate şi 38 pe cele cu taxă; la Contabilitate sunt 24 de admişi pe locuri bugetate şi 37 pe locuri cu taxă; la Finanţe – 24 de candidaţi admişi pe locuri fără taxă şi 38 pe locuri cu taxă; la Management sunt 23 de studenţi la buget şi 37 la taxă, iar la Învăţământ la Distanţă sunt admişi 13 candidaţi; la Marketing au fost admişi 50 de candidaţi pe locuri cu taxă. În total, la Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul UCB Târgu-Jiu au fost admişi, în această sesiune, 95 de studenţi pe locuri bugetate, plus unul de etnie rromă şi 200 de candidaţi pe locuri cu taxă.

Zeci de candidaţi la Ştiinţe Juridice şi Administraţie Publică

Mulţi absolvenţi de liceu au optat şi pentru un loc în cadrul Facultăţii de Drept sau la Facultatea de Administraţie Publică şi Studii Politice Comparate. La Ştiinţe Juridice şi Litere înscrierile au avut loc în perioada 11-17 iulie, iar confirmarea locurilor este în perioada 20-23 iulie. În cadrul acestei facultăţi, la specializarea Drept Zi au fost admişi 36 de candidaţi pe locuri bugetate plus 2 rromi şi 62 la taxă; la Drept ID au fost 6 admişi. La Facultatea de Administraţie Publică şi Studii Politice Comparate au fost admişi 97 de candidaţi. În perioada 20-23 iulie aceştia trebuie să-şi confirme locurile.

Încă două trei zile de înscrieri la Kinetoterapie şi la Educaţie Fizică

La Facultatea de Asistenţă Medicală şi Tehnică Dentară, Artă şi Cultură Fizică din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu se mai fac înscrieri până pe data de 23 iunie. Astfel, absolvenţii de liceu care doresc să fie viitori studenţi la Kinetoterapie sau la Educaţie Fizică şi Sportivă mai au la dispoziţie trei zile pentru a-şi depune dosarele de înscriere. Până pe data de 19 iulie, la ora 17:00, la Facultatea de Asistenţă Medicală şi Tehnică Dentară, Artă şi Cultură Fizică erau înscrişi 44 de candidaţi. Pe total, în acest an Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu a scos la concurs 895 de locuri cu şi fără taxă.

Oficiul de admitere la Cluj se deschide în septembrie

Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu va avea un oficiu de admitere deschis la Cluj-Napoca. Acesta se va deschide pentru sesiunea din luna septembrie. Tot atunci, Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca va deschide un oficiu de admitere la Târgu-Jiu. Deschiderea celor două oficii este posibilă în contextul înfiinţării Consorţiului Transcarpatica, ai cărui membri fondatori sunt cele două instituţii de învăţământ superior menţionate, alături de câteva prestigioase institute de cercetare din ţară.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here