Contabilul Primăriei Vladimir, inculpat într-un dosar de abuz în serviciu, ținut pe funcție în instituție! Edilul Ianăși nu-și suspendă nepotu’ nici dacă i-o cere legea

4646

Trimis în judecată, la începutul lunii trecute, în dosarul penal nr.1981/95/2019, alături de primarul Ion Ianăși, pentru abuz în serviciu, contabilul Primăriei Vladimir, Pasăre Daniel Vasile, este ținut pe funcție. Asta deși Legea 188/1999 stabilește că funcționarul public trimis în judecată trebuie suspendat până la soluționarea dosarului penal. Inculpatul Ianăși nu respectă însă legea, deoarece împricinatul este nepotul său, ambii urmând să răspundă penal pentru că au plătit lucrările de reabilitare a unui pod din localitate înainte ca acestea să fie începute.

În urmă cu o lună de zile, primarul din Vladimir, Ion Ianăși, a fost trimis în judecată pentru abuz in serviciu, alături de alte patru persoane, unul fiind chiar contabilul instituției, Pasăre Daniel Vasile, totodată nepot al edilului. Legea funcționarului public stabilește la art.94, al.1, lit.m că ,,raportul de serviciu se suspendă de drept atunci când funcționarul public se află în una dintre următoarele situații: (litera m) în cazul în care s-a dispus trimiterea în judecată pentru săvârșirea unei infracțiuni de natura celor prevăzute la art. 54 lit. h).”
În această situație se află și Pasăre, dar respectivul este în continuare pe funcție, semnând documente alături de primarul liberal, edilul refuzând să respecte legea.

Ianăși a uitat răceala cătușelor
Primarul este acuzat că a plătit lucrările de reabilitare a unui pod înainte ca acestea să fie începute, prejudiciul în acest caz fiind estimat de anchetatori la 270.000 de lei.
Procesul va fi judecat la Tribunalul Gorj. Inculpați în dosar sunt Ion Ianăși – primar, Liviu Ion Popescu, Gheorghe Sucitu, Gheorghe Mielușanu și Daniel Vasile Pasăre, adica reprezentanți ai Primăriei Vladimir, ai firmei constructoare Gatmat Prod și dirigintele de șantier.
Pe hârtie, lucrarea figurează ca fiind făcută încă de anul trecut, dar în realitate localnicii din două cătune sunt izolați, după ce s-a dărâmat drumul ocolitor creat pe lângă podul aflat în construcție în satul Andreești. Lucrările la pod au fost începute în primăvară, după deschiderea dosarului penal, dar au fost deja abandonate. În aprilie, edilul a fost reținut în acest dosar penal, iar apoi a fost plasat sub control judiciar, alături de dirigintele de șantier, pentru 60 de zile.
A.STOICA

1 COMENTARIU

  1. dreptatea va iesi la iveala,legea sa si faca datoria ! Nimeni,niciunde nu primeste salariul pe anul in curs inianuarie,apoi nu mai vine la servici,bine merci !!! Nesimtirea si abuzul unora ,fie ei analfabeti,aprozaristi sau nu,nu ne intereseaza,nici Dzeu nu a fost iertat,prostia si domnia costa,se plateste !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here