Sfaturi despre cum să-ți protejezi mâinile și picioarele vara

1093

De cele mai multe ori, igiena mâinilor și a picioarelor devine o problemă de interes în timpul sezonului rece, însă și vara este important să știi să ai grijă de ele. Ignorate în cele mai dese rânduri în timpul sezonului cald, acestea trebuie protejate de schimbările bruște și extreme de temperatură, dar și de soarele periculos.

Nu numai fața, ceafa și umerii sunt zone care ar trebui protejate odată ce temperaturile cresc amenințător, ci și mâinile, dar și picioarele. Cum acesta este sezonul în care majoritatea hainelor tale sunt bluze subțiri, cu mâneci scurte, fuste sau pantaloni scurți, brațele, mâinile și picioarele tale ajung să fie foarte expuse. Un truc util la care poți apela este să folosești o cremă hidratantă cu protecție împotriva razelor ultraviolete. Astfel, nu trebuie să ții mereu la tine două creme diferite. În timpul verii, temperaturile cresc, praful din atmosferă este extrem de prezent, iar deseori vei umbla în sandale, ceea ce va face ca picioarele tale să fie la fel de expuse ca și mâinile. Acesta este motivul pentru care vei avea nevoie să îți faci cel puțin lunar un tratament de manichiură și pedichiură și să ai grijă în permanență să ai mâinile curate, pentru a evita orice eventuală infecție provocată de bacteriile din atmosferă. Dacă ai probleme cu unghiile sensibile, care se rup repede, poți încerca să folosești o lampă UV pentru unghii, ideală pentru o manichiură rezistentă și de calitatea uneia de care te poți bucura la salon.

Exfolierea,foarte importantă vara
Exfolierea este un proces extrem de util pe timpul verii prin care poți scăpa foarte ușor și eficient de celulele moarte de pe mâini și picioare. În acest fel, vei elimina și praful care intră în piele din cauza transpirației inevitabile din timpul sezonului cald.
Partea cea mai bună este că poți apela la exfoliere chiar și acasă, dacă nu ai timp să mergi la un salon. În orice caz, pielea ta va fi mult mai curată, fină și strălucitoare, iar la final te vei simți mult mai relaxată.
În timpul verii, din cauza căldurii, a deshidratării și a efortului depus de a merge prin soare, picioarele tale se pot inflama, iar acest lucru te va incomoda la mers. Așa că atunci când îți alegi încălțămintea de vară, asigură-te că iei în calcul și acest aspect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here