Probleme cu banii la o primărie din Gorj. „Încă nu se pune problema insolvenței”

1293

Primăria Municipiului Motru se confruntă cu mari probleme financiare, motiv pentru care angajații instituției au primit luna trecută doar jumătate din salariu. Primarul Gigel Jianu a fost nevoit să ceară sprijinul autorităților județene. „Nu se pune încă problema insolvenței, am făcut demersurile necesare pentru a evita această situație”, explică primarul Jianu.

Problemele de la Motru s-au agravat după ce Complexul Energetic Oltenia nu și-a mai achitat, de patru luni, obligațiile către administrația locală. „Situația financiară a Primăriei Motru este foarte grea. Suntem în dificultate, nu e nimic nou, am anticipat încă de astă iarnă acest lucru. La sfârșitul verii vom avea probleme, din cauza legii bugetului și a modului în care au fost repartizate sumele pentru bugetele locale. Și CE Oltenia, având probleme cu certificatele de carbon, nu și-a onorat obligația către bugetul de stat și nu ne-au intrat sumele pe care le primeam lunar, aproximativ 500 de mii de lei. Este vorba de cota defalcată din impozitul pe venit”, a punctat primarul Jianu, la un post local de radio.

Sprijin pentru evitarea insolvenței
Pentru a nu se ajunge la insolvență, primarul Jianu a cerut sprijinul președintelui Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu. „Încă nu se pune problema insolvenței, am făcut demersurile necesare pentru a evita această situație și chiar am promisiune de sprijin. Am făcut demersuri pentru solicitare sume de la Guvern, mi s-a promis sprijin din partea Consiliului Județean și a Prefecturii Gorj, pentru întocmirea proiectului. S-a luat legătura atât cu doamna prim-ministru, cât și cu miniștrii de resort și a rămas stabilit că vor avea loc întâlniri pe regiuni cu consiliile județene și primăriile care au probleme. Am apelat la președintele Consiliului Județean și la ceilalți parlamentari”, a mai spus Jianu.

Restanțele salariale, în iulie
Primăria Municipiului Motru ar avea nevoie de nouă milioane de lei pentru a depăși acest impas. „Arierate, datorii și obligații către bugetul de stat sunt în sumă de nouă milioane lei. Ultimul salariu, pe luna trecută, l-am putut plăti doar la jumătate. Complexul Energetic Oltenia ne-a anunțat că a făcut o eșalonare a obligațiilor către bugetul de stat, de luna trecută. Asta înseamnă că în această lună, pe lângă obligațiile curente, ar trebui să vină și partea de reeșalonare, adică ceva mai mulți bani. În această situație vom putea să achităm salariile la zi și diferența din spate”, a mai precizat primarul Gigel Jianu.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here