Maria Loga, noua coordonatoare a Grupului “Măriile Gorjului”

988

Îndrăgita solistă de muzică populară, Maria Loga, devenită de anul trecut și profesor în cadrul Școlii Populare de Artă Târgu-Jiu, conduce, începând de vineri, Grupul folcloric ,,Măriile Gorjului”.

Înfiinţat în luna martie a anului 2005, de regretatul om de cultură Viorel Gârbaciu, ca formaţie reprezentativă a Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu, constituit în principal din cei mai valoroşi dascăli şi cei mai buni elevi ai acestei instituţii, Ansamblul Folcloric “Maria Lătăreţu” a reuşit în doar câţiva ani să se bucure de o recunoaştere deosebită, atât în plan local, naţional, cât şi în plan internaţional. Ansamblul este format dintr-o orchestră, formație de dansuri populare, interpreți ai cântecului popular specific Gorjului, dar și din două grupuri: Grupul de fluierași și naiști “Jiana” și Grupul “Măriile Gorjului”.
”Grupul “Măriile Gorjului”, înființat în anul 2006, am putea spune ca este unul dintre cele mai mari grupuri din țară. Acest grup, cu vechi tradiții, a fost pregătit și coordonat de regretata Camelia Argint. Începând de azi (n.r. vineri), acest grup va fi coordonat de doamna cântecului popular gorjenesc Maria Loga, solistă a Ansamblului Profesionist “Doina Gorjului” și profesor de canto în cadrul instituției noastre. Primul spectacol al grupului, având-o coordonator pe doamna Maria Loga, va fi în data de 20 aprilie, la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București. Îi urăm mult succes și avem toată încrederea că va reuşi să coordoneze bine acest grup minunat!”, au transmis reprezentanții Școlii Populare de Artă Târgu-Jiu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here