Primarul şi viceprimarul, la strâns de gunoaie prin Scoarţa

291

Salariaţii Primăriei Scoarţa, însoţiţi de o parte dintre consilierii locali şi beneficiarii ajutorului social, au demarat o acţiune de salubrizare şi igienizare a localităţii. „Înarmaţi” cu saci menajeri şi mănuşi, funcţionarii au pus umărul la treabă şi au reuşit să strângă aproximativ 3,5 tone de deşeuri într-o singură zi. Acţiunile de acest fel continuă până în preajma sărbătorilor pascale, după cum susţine viceprimarul comunei, Ion Grigore Stamatoiu.

Duminică dimineaţa, angajaţii Primăriei Scoarţa s-au prezentat la locul de muncă, însă nu pentru activităţile lor obişnuite, ci pentru a se implica într-o acţiune de igienizare a localităţii. Îmbrăcaţi de teren, „înarmaţi” cu saci menajeri şi mănuşi de protecţie, funcţionarii au trecut la munca de jos. Ajutaţi de câţiva consilieri locali şi de beneficiarii de ajutor social, salariaţii Primăriei Scoarţa au început să strângă deşeurile de pe marginea DN 67. Primarul Aurelian Cotârlău şi viceprimarul Ion Grigore Stamatoiu nu s-au sustras nici ei, ba chiar s-au implicat serios, muncind cot la cot cu ceilalţi participanţi la acţiune. S-a strâns o cantitate însemnată de gunoi, iar acţiunile de acest gen continuă la nivelul comunei. „Duminică am avut o acţiune de salubrizare-igienizare a localităţii. Au participat toţi salariaţii Primăriei, beneficiarii de ajutor social şi o parte din consilierii locali. Am reuşit să strângem 3,5 tone de deşeuri pe care le-am depozitat pe platforma special amenajată, de unde le va ridica firma de salubrizare cu care avem contract. În perioada următoare vom continua activităţile de acest gen, iar duminică vom repeta experienţa în aceeaşi formulă”, explică viceprimarul comunei Scoarţa.

Apel către cetăţenii comunei Scoarţa!
Autorităţile locale fac un apel către cetăţenii din comuna Scoarţa să li se alăture la acţiunile de igienizare, dar şi să conştientizeze importanţa păstrării curăţeniei. „În numele conducerii Primăriei Scoarţa fac un apel la toţi cetăţenii din comuna noastră să ni se alăture şi să fie gospodari, să nu uite că este de datoria lor să păstreze curăţenia şi să nu mai arunce deşeurile menajere la întâmplare”, menţionează viceprimarul Stamatoiu.
Totodată, trebuie precizat că printr-o hotărâre a Consiliului Local Scoarţa sunt prevăzute sancţiuni şi amenzi pe care le riscă cei care nu înţeleg că trebuie să protejeze mediul înconjurător şi aruncă gunoaiele menajere în zone neamenajate.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here