Promovabilitate de 38,86% la bacalaureatul de toamnă

313

Doar 934 dintre cei aproximativ 2400 de absolvenţi de liceu din judeţul Gorj care au susţinut examenul de bacalaureat în cadrul sesiunii de toamnă au reuşit să obţină note de trecere. Rezultatele parţiale au fost afişate ieri în cele şapte centre de examen din judeţ, urmând ca rezultatele finale să fie afişate pe data de 5 septembrie, după ce vor fi soluţionate contestaţiile depuse ieri, între orele 16:00 şi 20:00, de către candidaţii nemulţumiţi de notele obţinute.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj, la sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat s-au înscris 2.776 de absolvenţi de liceu din judeţ. Dintre aceştia, 368 nu s-au prezentat la examen iar alţi cinci au fost eliminaţi după ce au fost prinşi încercând să copieze, ceea ce înseamnă că numărul candidaţilor care au susţinut efectiv examenul de bacalaureat este de 2.403. Majoritatea însă nu a reuşit să obţină o notă de trecere. “La examen s-au prezentat 2403 candidaţi, dintre care 934 au promovat iar 1469 au fost respinşi. Dacă ne raportăm la numărul de elevi care au susţinut efectiv examenul, procentul de promovabilitate este de 38,86%. Dacă ne raportăm la numărul celor înscrişi, procentul de promovabilitate ar fi 33,66%”, a precizat Ion Işfan, inspector şcolar general adjunct.

Medii între 6 şi 6.99 pentru majoritatea candidaţilor
Nici unul dintre cei 934 de candidaţi care au promovat examenul de bacalaureat nu au reuşit să obţină 10 pe linie, cea mai mare medie înregistrată la nivelul judeţului nostru fiind 9.63, medie obţinută de o absolventă a Colegiului Tehnic Motru. O altă candidată, absolventă a Colegiului Tehnic “Ion Mincu”, a promovat examenul de bacalaureat cu media 9.
Alţi 17 candidaţi au obţinut medii între 8 şi 8.99, în timp ce 144 de candidaţi au promovat examenul cu medii între 7 şi 7.99.
Aproximativ 83% dintre candidaţii care au susţinut şi promovat examenul de bacalaureat nu au reuşit însă să obţină o medie mai mare de 6.99.

Rezultatele finale, afişate miercuri
Potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educaţiei, candidaţii nemulţumiţi de mediile obţinute au putut depune contestaţii ieri, între orele 16:00 şi 20:00. Acestea vor fi soluţionate până pe data de 5 septembrie, când vor fi afişate rezultatele finale.
Roxana Lupu
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here