Soarta Spitalului Orăşenesc Bumbeşti-Jiu, nedefinitivată

368

saduAutorităţile locale din Bumbeşti-Jiu susţin că soarta Spitalului Orăşenesc din localitate încă nu este definitivată şi că astăzi Ministerul Sănătăţii îşi va exprima punctul de vedere final cu privire la transformarea acestei unităţi în secţie externă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.

Între timp, la spitalul din Sadu, mobilierul, echipamentele şi personalul nonmedical au rămas pe loc.

La Spitalul Orăşenesc Bumbeşti-Jiu nu mai sunt pacienţi. Nu mai sunt nici medici, nici asistente. Acolo au mai rămas doar angajaţii care nu fac parte din categoria „personal medical”. Au rămas nemişcate şi echipamentele medicale şi piesele de mobilier. „Echipamentele medicale şi mobilierul au rămas acolo; nu a scos nimeni nimic din unitate pentru că acestea aparţin autorităţii locale, iar noi luptăm în continuare pentru a-l transforma în secţie externă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu”, a explicat Constantin Bobaru, primarul oraşului Bumbeşti-Jiu.

Încă se mai încearcă salvarea spitalului

Lupta pentru salvarea Spitalului Orăşenesc Bumbeşti-Jiu continuă. Edilul oraşului Sadu susţinea, ieri, că se va deplasa la Bucureşti pentru a discuta cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii despre transformarea unităţii spitaliceşti în secţie externă a Spitalului Judeţean. „Ne-au spus că până miercuri (n.r.: astăzi) se va decide dacă Ministerul Sănătăţii este, sau nu, de acord cu propunerea noastră de a-l transforma în secţie externă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. Eu mă voi deplasa la Minister şi voi încerca să obţin un răspuns pozitiv”, a adăugat Bobaru.

În ceea ce priveşte personalul nonmedical al Spitalului Sadu, primarul oraşului ne-a declarat că „toţi angajaţii din această categorie sunt la spital. Am luat legătura cu cei de la CJAS şi ne-au spus că ne vor deconta serviciile medicale efectuate în luna martie. Dacă nu vom reuşi să transformăm unitatea în secţie externă a Spitalului Judeţean, probabil se va face o concediere în masă a celor rămaşi în spital”, a mărturisit edilul oraşului Bumbeşti-Jiu.

Cu alte cuvinte, soarta Spitalului Sadu încă nu a fost decisă, însă în cel mai scurt timp se va şti dacă Ministerul Sănătăţii aprobă propunerea autorităţilor locale de a-l transforma în secţie externă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here