Bebeluşi născuţi la început de 2011, în Târgu-Jiu

368

bebelusi-maternitateÎn prima zi a anului 2011, la Târgu-Jiu au venit pe lume patru bebeluşi; la fel şi în a doua zi. În seara de Revelion, înainte de miezul nopţii s-au născut doi, iar după ora zero încă doi. Diferenţa dintre primele două cazuri şi următoarele, este că mamele celor din urmă nu vor avea posibilitatea de a sta decât un an lângă micuţii lor, după care vor fi nevoite se revină la serviciu, sau vor sta acasă în concediu fără plată.

Naşterile de la început de an au constituit mereu subiectul de prim-interes pentru cei care citesc presa în primele zile ale noului an. În acest an, subiectul naşteri de Revelion este cu atât mai palpitant cu cât s-a modificat legea privind acordarea concediului de maternitate. Astfel, cei născuţi după miezul nopţii de 31 decembrie 2010, se vor putea bucura de mămicile lor doar un an de zile, după care ele vor fi nevoite să revină la serviciu.

Doar doi bebeluşi norocoşi la Târgu-Jiu

Orice naştere e un motiv de bucurie şi toţi copiii sunt o minune pentru părinţii lor. Dar, dacă e să privim lucrurile strict din punctul de vedere al modificărilor legii prin care se acordă maternitatea şi care au intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2011, se poate spune că la Maternitatea din municipiul nostru doi bebeluşi au fost mai norocoşi decât ceilalţi, născuţi la cumpăna dintre ani. „Înainte de miezul nopţii, deci în seara de 31 decembrie s-au născut doi bebeluşi, iar imediat după ora 00:00, au venit pe lume alţi doi”, a explicat Constantin Pălivan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.

Opt nou-născuţi, în primele două zile din ianuarie

La început de an, opt familii de gorjeni şi-au îmbogăţit familiile cu câte un nou membru. „În total, în prima zi din an, s-au născut patru bebeluşi, iar în cea de-a doua tot patru. Deci opt copilaşi au venit pe lume în primele două zile ale anului 2011”, a precizat Constantin Pălivan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.

Practic, lucrurile au urmat un curs normal, cu care medicii de la Maternitatea din municipiul nostru erau obişnuiţi, atât în privinţa numărului de naşteri pe zi, cât şi cel al modului în care s-au petrecut. Bebeluşii sunt sănătoşi, la fel ca şi mamele lor, iar în câteva zile vor merge acasă, unde îşi vor cunoaşte şi restul rudelor.

Chiar dacă valoarea indemnizaţiei rămâne neschimbată, mamele care au născut după data de 1 ianuarie 2011 vor sta acasă numai un an de zile, pentru că aşa a decis Guvernul Boc. Proaspetele mămici vor fi recompensate cu suma de 500 de lei dacă se vor întoarce la muncă după primul an de viaţă al micuţului, iar cele care nu vor dori să se întoarcă la locul de muncă după primul an, vor avea posibilitatea să rămână în concediu fără plată pentru cel de-al doilea an.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here