S-au afișat rezultatele celei de-a doua repartizări computerizate la liceu

722

Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice a afișat, ieri, rezultatele celei de-a doua repartizări computerizate la liceu. Din județul Gorj, la această repartizare au participat doar patru candidați. Trei dintre aceștia  vor studia din toamnă la licee din județ, iar cel de-al patrulea a fost repartizat la un liceu din Dolj.

La a doua repartizare computerizată la liceu au participat absolvenții de gimnaziu care fie nu au participat la prima repartizare la liceu, fie au rămas nerepartizați din cauza faptului că nu au completat suficiente opțiuni. În Gorj, la această repartizare au participat doar patru candidați, deși datele publicate după prima etapă de admitere la liceu arătau că rămăseseră nerepartizați șapte dintre absolvenții de liceu care au completat fișele de opțiuni. Cei patru candidați provin de la Școala Gimnazială Groșerea, Aninoasa, Școala Gimnazială Negreni, Licurici, Școala Gimnazială ”Nicolae Costescu” Bolboși și Școala Gimnazială Nr. 1 Florești, Țânțăreni și au avut medii de admitere cuprinse între 4.20 și 7.10. Aceștia au fost repartizați la Colegiul Tehnic Nr. 2 Târgu-Jiu, Colegiul Național ”Tudor Arghezi” Târgu-Cărbunești, Colegiul Tehnic Mătăsari, respectiv Liceul Tehnologic ”Dimitrie Filișanu” din Filiași, județul Dolj. Ca și colegii lor repartizați în prima etapă de admitere la liceu, aceștia trebuie să-și depună dosarele de înscriere la liceele care vor învăța din toamnă, dosare ce trebuie să conțină mai multe documente: cerere de înscriere, carte de identitate (dacă este cazul) și certificatul de naștere, în copie legalizată, adeverință cu notele şi media generală obţinute la Evaluarea Naţională din clasa a VIII-a. foaia matricolă pentru clasele a V-a – a VIII-a (cu calculul mediei generale) și fișa medicală.). Astăzi, este ultima zi în care pot fi depuse aceste dosare.
Candidaţii care nu îşi depun dosarele de înscriere în perioada rezervată în acest sens se consideră retraşi și vor fi repartizaţi de comisia de admitere judeţeană pe locurile rămase libere, după rezolvarea cazurilor speciale. Perioada prevăzută pentru soluționarea acestor cazuri speciale este 1 – 4 august. Reamintim că, în prima etapă de admitere la liceu, în Gorj, din cei 2.513 candidați care au completat fișele de înscriere, au fost repartizați 2.506. Dintre candidații repartizați, 76 sunt absolvenți de școli gimnaziale din alte județe: Mehedinți (70), Olt (2), Hunedoara (1), Constanța (1) și Vâlcea (2). De asemenea, aproape 170 de absolvenți de gimnaziu din Gorj au fost repartizați anul acesta la licee din județele: Dolj, Mehedinți, Timiș, Vâlcea, Sibiu, Arad și din municipiul București.

487 de locuri, neocupate
Conform datelor publicate pe site-ul admitere.edu.ro, după această a doua repartizare, în liceele din Gorj au rămas neocupate 487 de locuri: 30 la Colegiul ”Gheorghe Tătărescu” Rovinari, 17 la Colegiul ”Mihai Viteazul” Bumbești Jiu, 37 la Colegiul Auto ”Traian Vuia” Târgu-Jiu, 12 la Colegiul Național ”Tudor Arghezi” Târgu-Cărbunești, 55 la Colegiul Tehnic ”Henri Coandă” Târgu-Jiu, 61 la Colegiul Tehnic ”Ion Mincu” Târgu-Jiu, 41 la Colegiul Tehnic Mătăsari, 15 la Colegiul Tehnic Nr. 2 Târgu-Jiu, 68 la Liceul Energetic Târgu-Jiu, 9 la Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuși” Peștișani, 3 la Liceul Tehnologic Bîlta, Runcu, 8 la Liceul Tehnologic Baia de Fier, 31 la Liceul Tehnologic Bîlteni, 25 la Liceul Tehnologic Bîrsești, 18 la Liceul Tehnologic Bustuchin, 9 la Liceul Tehnologic Roșia de Amaradia, 15 la Liceul Tehnologic Roșia Jiu, 13 la Liceul Tehnologic Stoina, 13 la Liceul Tehnologic Țicleni, 4 la Liceul Tehnologic Tismana și 3 la Liceul Tehnologic Turceni.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here