Concursul naţional de educaţie ecologică şi colectare selectivă a deşeurilor: ”Şcoala Zero Waste” la Liceul Tehnologic Roşia-Jiu

762

Conştienţi că educaţia în domeniul ecologiei şi a protecţiei mediului trebuie începută încă de la vârstă fragedă, pentru ca atitudinea şi comportamentul prietenos cu mediul al copilului să se facă temeinic, prin activităţi atractive şi antrenante, cadrele didactice de la Liceul Tehnologic Roşia-Jiu au răspuns „prezent” la Concursul Naţional de educaţie ecologică şi colectare selectivă a deşeurilor ”Şcoala Zero Waste” 2016.
Concursul este organizat şi desfăşurat de Asociaţia Ecostuff România, asociaţie non-guvernamentală şi non-profit din România, adresându-se unităţilor de învăţământ primar şi gimnazial.
Pe durata concursului elevii şi profesorul coordonator vor organiza acţiuni de colectare a deşeurilor reciclabile, activităţi şi sesiuni de educaţie ecologică, proiecţii de materiale educative, ateliere de reciclare selectivă etc., atât pentru ei, cât mai ales pentru ceilalţi elevi din şcoală şi pentru comunitatea locală.
Elevii de la Liceul Tehnologic Roşia-Jiu au intrat în competiție cu aproximativ 150 de şcoli din aproape toate judeţele ţării fiind implicați peste 14000 de elevi.
În cadrul concursului, elevii au învăţat să refolosească reciclabilele, construind diverse: obiecte (suporturi pentru pixuri din doze de aluminiu, cutii de cadouri din carton); jocuri distractive(puzzle eco, liceu rosiaaX și 0) au plantat flori, urmând şi alte activităţi, cum ar fi ecologizare în satul Roşia-Jiu şi pădurea Dealul lui Glăvan la care sunt aşteptate peste 100 de persoane elevi ai liceului, foşti elevi, părinţi, voluntari, cadre didactice. Fiecare cadru didactic din şcoală, responsabil al unui colectiv de elevi din clasele I-VIII a organizat diferite activităţi privind educaţia ecologică şi colectarea selectivă a deşeurilor, axându-se în special pe colectarea hârtiei. La Liceul Tehnologic Roşia-Jiu au existat preocupări pentru educaţia ecologică încă din anul 2000 când s-a înfiinţat profilul “Resurse Naturale şi protecţia mediului cu specializarea TEHNICIAN ECOLOG” existând două clase zi şi seral (80 elevi), aceștia participând la diferite concursuri şi olimpiade şcolare pe teme de educaţie ecologică, obţinând şi rezultate bune.
De asemenea, în cadrul unității școlare se desfășoară concurs pe teme ecologice între clase în urma căruia va fi desemnată învingătoare clasa ce colectează cantitatea cea mai mare de deșeuri. Elevii și cadrele didactice din cadrul Liceului Tehnologic Roșia-Jiu speră că vor obține în urma activităților derulate, unul din premiile oferite de partenerul concursului, Școala Zero Waste ”CONTINENTAL”.
Prof. Mărgineanu Mariana

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here