O nouă condamnare cu suspendare pentru fiul lui Pisc Scrădeanu

866

Magistrații Curții de Apel Craiova au dat, ieri, verdictul final într-un dosar ce îl vizează pe Cosmin Pisc Scrădeanu, fiul sindicalistului cu același nume, dosarul vizând acuzații de ultraj și de conducere a unui autoturism fără să fi avut permis de conducere. Inițial, pe fond, la Judecătoria Târgu-Jiu, inculpatul primise o condamnare de 9 luni cu suspendare, executarea fiind înlocuită cu un termen de încercare, decizia nemulțumindu-l atât pe Pisc Junior, cât și pe reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu. Ambele părți au contestat sentința respectivă, iar ieri instanța a decis definitiv care este pedeapsa pentru fiul sindicalistului.

“Respinge, ca nefondat, apelul declarat de inculpatul Pisc Scrădeanu Cosmin. Admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg.Jiu. Desfiinţează în parte sentinţa penală atacată şi rejudecând, Descontopeşte pedeapsa rezultantă aplicată inculpatului în pedepsele componente, pe care le repune în individualitatea lor. (…)Condamnă inculpatul Pisc Scrădeanu Cosmin la pedeapsa de 2 ani închisoare. (…) Condamnă inculpatul Pisc Scrădeanu Cosmin la pedeapsa de 6 luni închisoare. (…) Contopeşte pedepsele stabilite mai sus în pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare, urmând ca inculpatul să execute, în final, pedeapsa rezultantă de 2 ani închisoare și pedeapsa complementară constând în interzicerea drepturilor prevăzute de art. 64 alin.1 lit.a) teza a II-a şi lit.b) Cod penal 1969, pe o durată de 1 an. (…) Dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 2 ani închisoare aplicată inculpatului Pisc Scrădeanu Cosmin pe o perioadă de 5 ani, compusă din durata pedepsei aplicate şi un interval de 3 ani, fixat de instanţă, ce constituie termen de încercare stabilit în condiţiile art. 862 Cod penal de la 1969”, a decis, ieri, instanța.
Conform deciziei magistraților, Pisc Junior trebuie să se prezinte periodic la Serviciul de Probațiune Gorj și să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea. În următorii cinci ani el trebuie să își justifice permanent mijloacele de existență, lucru pe care nu l-a dispus, de exemplu, Curtea de Apel București, care l-a condamnat anul trecut pe același inculpat la alți 2 ani de închisoare, executarea fiind suspendată pentru o perioadă de 4 ani. În dosarul de la București el era judecat pentru că a condus fără permis, lucru pe care l-a făcut și la Gorj, numai că la Târgu-Jiu l-a mai luat și la bătaie pe un agent de poliție care îndrăznise să îl tragă pe dreapta într-o dimineață de Crăciun în urmă cu câțiva ani. În sentința de ieri se consemnează că polițistul nu s-a constituit parte civilă și, ca urmare, Cosmin Pisc Scrădeanu a scăpat de obligația de a plăti eventuale despăgubiri către agentul Cosmin Gheorghe Zăvoi.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here