150 de asistaţi din Târgu-Jiu lucrează în folosul comunităţii

491

Zeci de persoane din Târgu-Jiu care iau masa la Cantina de Ajutor Social prestează sute de ore de muncă în folosul comunităţii, alături de cei peste o sută de beneficiari de venit minim garantat de la nivelul municipiului Târgu-Jiu.

În prima parte a anului trecut, Consiliul Local Târgu-Jiu a stabilit metodologia pentru efectuarea unor activităţi gospodăreşti de către persoanele beneficiare de serviciile Cantinei de Ajutor Social, astfel că, lunar, zeci de târgujieni care iau masa gratis sunt obligaţi să lucreze în folosul comunităţii. Alături de aceştia, alte peste 100 de persoane beneficiare de venit minim garantat, muncesc sute de ore pe lună la măturat de străzi ori îngrijit de parcuri.
“Avem 150 de persoane care prestează lunar sute de ore de muncă în folosul comunităţii. Dintre acestea, 33 sunt asistaţi care iau masa la Cantina de Ajutor Social, restul fiind beneficiari de venit minim garantat, pe Legea 416”, a declarat Laviniţa Petriţa, purtător de cuvânt în cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu. Lista cu persoanele beneficiare de serviciile Cantinei de Ajutor Social se întocmeşte lunar de către serviciul de specialitate din cadrul Direcţiei Publice de Protecţie Socială şi se înaintează Serviciului de Gospodărie Comunală. Drept urmare, se întocmeşte şi o foaie colectivă de prezenţă, iar cei care nu participă la activităţile de curăţenie, nu vor mai putea beneficia de serviciile cantinei sociale. Numărul de ore de activităţi gospodăreşti se stabileşte în funcţie de porţiile de mâncare primite de la cantina socială. Deci, pentru o porţie pe zi vor trebui să muncească trei zile, iar pentru cinci porţii de mâncare pe zi, beneficiarii vor efectua activităţi de curăţenie 15 zile pe lună.
Cei care prestează activităţi în folosul comunităţii o fac în domeniile de salubritate, confecţii metalice, întreţinere parcuri şi zone verzi, reparaţii şi întreţinere de străzi. Oamenii sunt nevoiţi să măture străzi, să ajute la desfiinţarea depozitelor de gunoaie necontrolate, să repare bănci şi coşuri de gunoi, să planteze flori, să cosească iarba, să se implice în decolmatarea şanţurilor şi a rigolelor, să monteze pavele şi borduri, să efectueze plombări ale asfalturilor.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here