“O viaţă împreună”, o poveste “spusă” la Biblioteca Judeţeană

369

lansare c-tin stanoiuDupă un real succes înregistrat pe internet, pe blogul personal, cu romanul „O viaţă împreună”, gorjeanul Constantin Stănoiu a făcut lansarea oficială a acestuia joi, la Biblioteca Judeţeană „Christian Tell” din Târgu-Jiu.

Nea Costache, aşa cum este cunoscut, a prezentat cartea care a prins contur pe blogul său şi care este scrisă integral în limbaj neaoş gorjenesc.

Lansarea volumului „O viaţă împreună” a avut loc joi la prânz, în sala de lectură a Bibliotecii Judeţene „Christian Tell” din Târgu-Jiu. La eveniment au participat mai mulţi oameni de cultură printre care şi scriitorii Cornelia Maria Savu, Andra Rotaru, Dan Mircea Cipariu, Andrei Novac, George Drăghescu, Andrian Frăţilă, Ion Şerban Drincea şi mulţii alţii, precum şi cunoscuţi ai autorului, dar şi fiul acestuia. “În urmă cu doi ani şi jumătate i-am spus fiului meu, Mitruţ, că vreau să îmi facă un blog. M-a privit amuzat dar până la urmă mi-a făcut acest hatâr şi m-a învăţat cum să îl folosesc. Pe acest blog am început să scriu tot felul de povestiri şi apoi am început şi povestea lui Nicolae şi a Rusandei”, a declarat Constantin Stănoiu.

Un roman despre viaţa la sat

Volumul începe cu sfârşitul poveştii şi apoi, ca o întoarcere în trecut, autorul îşi afundă cititorul în povestea care îl cucereşte repede, a celor doi tineri îndrăgostiţi care încep „o viaţă împreună”. Un roman despre viaţa la sat dar şi despre cea de familie, cu bucurii şi probleme, cu obiceiuri specifice şi tablouri de viaţă. Despre această carte au vorbit profesorii Ion Popescu Brădiceni şi Ion Trancău, precum şi scriitorul Andrei Novac. Evenimentul a fost moderat de Olimpia Bratu, directorul Bibliotecii Judeţene Gorj.

Dorina CIOPLEA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here