Într-o realitate în care specialiștii din domeniul construcțiilor clădesc lumea prin edificii care dăinuiesc în timp, Colegiul Tehnic ,,Ion Mincu” s-a inscris cu cinste în seria celor mai bune şcoli pentru domeniul construcţiilor din ţară.
Când un călător admiră orașul lui Brâncuși, care a făcut piatra să vorbească, el străbate străzi și alei străjuite de case construite de elevii acestei școli.
Cu toții ne creștem copii, în spații create cu trudă și seriozitate de absolvenții școlii noastre. De puține ori ne amintim, de profesorii și inginerii constructori care au creat renumele uneia dintre cele mai performante școli de construcții . Întâlnim absolvenți care fac cinste școlii prin profesionalismul lor ca specialiști , precum: arh. Iulian Cămui, arh. Cristian Brebenel, ing. Anton Sava, ing. Romeo Roman, ing. Mariana Ceaureanu, ing. Vasile Ceaureanu, ing. Liliana Negucioiu, ing. Simion Coman, ing. Gheorghe Dita, ing. Alina Pupaza, ing. Mihaela Lupu, ing. Claudia Ghituica și mulți alții care apreciază calitatea școlii de construcții din Târgu-Jiu.
Profesori de înaltă ținută morală și profesională precum: Nicolae Cocheci, Constantin Mărgineanu, Anca Bănică, Ana Vanca, Viorica Manta, Maria Tomoiu, Carmen Negulescu, Gheorghe Negulescu, Aurelia Danciu, precum și ingineri: dir. ing. Ion Popescu, constructorul și fondatorul școlii, Marinela Vișan, Romulus Grămadă rămân în memoria generațiilor pentru care școala a fost zidirea vieții.
Ca semn al continuității unei identități de școală, care nu va dispărea niciodată pentru că mediul înconjurător înseamnă și mediul construit, fără de care viața în contextul modern al dezvoltării ar fi imposibilă, în prezent elevi de cinste ne reprezintă.
În acest an școlar s-au remarcat în expoziții de desen tehnic și creație elevii: Migioi Constantin – voluntar în dotarea unui atelier de olarit, tehnician devize și măsurători în construcții anul I şi cu rezultate excepţionale la învăţătură, Boghian Constantin – tehnician desenator pentru construcții și instalații, clasa a XI-a și elevul Stancu Grigore Teodor de la clasa a XII-a, tehnician desenator care a reprezentat școala la Olimpiada Națională – profil Tehnic, Construcții, instalații și lucrări publice.
În perioda 06 – 10 aprilie s-a desfășurat la Ploiești, județul Prahova, Olimpiada Națională – profil Tehnic, Construcții, instalații și lucrări publice, unde doamna inginer Iuliana Florescu a însoțit elevul care a reprezentat județul Gorj în competiția națională.
Olimpiada a constat într-o probă teoretică unde elevul nostru a obținut cea mai mare notă 8,90 și o probă practică de desen tehnic de construcții și instalații.
După o mențiune obținută la aceeasi competiţie anul trecut, ambițios și perseverent sub îndrumarea doamnelor profesoare Ana Lupu, Ecaterina Florescu și Iuliana Florescu anul acesta elevul Stancu Grigore Teodor a obținut Premiul I.
Pe fondul unor rezultate de excepție și al unei școli modern dotate prin grija dir.prof. Dorina Popescu, așteptăm să pregătim în anul școlar viitor elevi care vor urma cursurile școlii profesionale în meseriile finisor în construcții și instalator instalații tehnico – sanitare și de gaze, toți elevii beneficiind de bursă, bani de transport, cămin și cantină.
Formarea lor se va face după modelul performanței germane în învățământul profesional unde dna ing. Ana Lupu are experiență fiind perfecționată la o școală profesională germană de profil, iar instruirea practică se va realiza la firme specializate de execuție în construcții și instalații. Suntem încrezători că viitori nostri elevi ne vor căuta pentru că le prezentăm garanția multor generații pregătite pentru o meserie mult căutată atât în România, cât și peste graniţe.
Prof. ANA LUPU, Prof. IULIANA FLORESCU
Am facut liceul in anul 1991-1994 desen tehnic si postliceala 1995-1996 profil tehnician devize am avut diriginta pe dm Lupu Ana o femeie deosebita si un suflet bun ne invata ca o mama cum sa ne comportam si in viata va ramine mereu in inima si sufletul meu
Am absolvit acest liceu in 1987, pe atunci se numea Liceul Industrial Nr. 4 . Citind acest articol si vazand numele d-nei si d-nului Negulescu, Domnul Negulescu fiindu-mi si diriginte in clasele a11-a B si a 12-a B, d-na Aurelia Danciu profa de chimie si d-nul Nicolae Cocheci profesor de matematica in clasele a 9-a si a 10-a, m-am bucurat foarte mult. In aceea perioada cei ce invatau la acest Liceu nu prea erau bine vazuti, era cel mai prost cotat Liceu din Tg.-Jiu. Acum locuiesc in New-York si ma bucur cand citesc asemenea articole. Felicitari si Multa Bafta incontinuare. All the best!