La Hurezani, ARDR inaugurează ultimul Centru de Resurse pentru Promovarea Cetăţeniei Active

1046

centru resurse2Asociaţia Regională pentru Dezvoltare Rurală (ARDR) inaugurează astăzi, la Hurezani, ultimul Centru de Resurse pentru Activităţi Extracuriculare de Promovare a Cetăţeniei Active. Evenimentul se desfăşoară în prezenţa oficialităţilor locale şi judeţene.

Inaugurarea oficială a Centrului de Resurse pentru Activităţi Extracuriculare de Promovare a Cetăţeniei Active Hurezani va avea loc la ora 11:00, la Şcoala Generală din localitate. Acesta este ultimul centru din cele 12 pe care ARDR le-a realizat la nivelul judeţului nostru. Centrul de Resurse este înfiinţat, dotat şi utilat prin intermediul proiectului „Educaţie Extracuriculară pentru Cetăţenie Activă”, co-finanţat de Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

La inaugurare vor fi prezenţi: membri echipei de implementare a proiectului, directori şi cadre didactice delegate ale instituţiilor de învăţământ partenere, invitaţi din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, Prefecturii, Consiliului Judeţean, Casei Corpului Didactic, Direcţiei Judeţene de Tineret Gorj, Primăriilor comunităţilor de unde provin parteneri şi reprezentanţi ai ONG-urilor active din judeţ.

ARDR a realizat Centre de Resurse dotate şi echipate modern

Cele 12 centre de Resurse, inaugurate până în prezent de ARDR, sunt găzduite în spaţii puse la dispoziţie cu titlu gratuit de cei 12 parteneri ai proiectului: Grup Şcolar Industrial (G.Ş.I.) Baia de Fier, G.Ş.I. Minier Bâlteni, Colegiul „Mihai Viteazul” Bumbeşti-Jiu, G.Ş.I. Bustuchin, Şcoala Generală Hurezani, Colegiul Naţional Tehnologic Mătăsari, Şcoala Generală Muşeteşti, Liceul Teoretic Novaci, Şcoala Generală nr.3 Rovinari, Colegiul Naţional „Tudor Arghezi” Târgu-Cărbuneşti, G.Ş.I. de Petrol Ţicleni, G.Ş.I. Tismana. Toate aceste centre sunt dotate cu mobilier de birou şi echipamente TIC (laptop, multifuncţională videoproiector, ecran, cameră foto digitală, sistem audio, telefon, mobilier de birou, scaune şi mese).

Mai mult decât atât, în cadrul proiectului „Educaţie Extracuriculară pentru Cetăţenie Activă” ARDR a instruit 12 cadre didactice în managementul activităţilor extracuriculare pentru cetăţenie activă, a realizat construcţia cadrului instituţional pentru educaţie extra-curriculară pentru cetăţenie activă şi analiza de nevoi şi oportunităţi extracuriculare pentru cetăţenie activă. De asemenea, ARDR s-a ocupat şi de înfiinţarea şi instruirea grupurilor de iniţiativă.

Preşedintele ARDR, Antonio Tomoniu este mulţumit de modul în care s-a implementat acest proiect până la ora actuală şi promite că asemenea activităţi vor mai fi realizate şi în viitor.

Proiectul „Educaţie Extracuriculară pentru Cetăţenie Activă” a demarat la 1 aprilie 2010 şi are o perioadă de implementare de 2 ani.

Scopul acestui eveniment este acela de a informa comunitatea locală şi grupul ţintă cu privire la scopul, destinaţia şi activităţile ce vor fi derulate pe viitor în cadrul Centrului de Resurse.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.