Lăsată fără permis în timp ce se grăbea să ajungă la spital

1846

O femeie din Târgu-Jiu a rămas fără permis pentru că se grăbea să-și ducă fata la spital. Copila suferise o entorsă și avea nevoie de îngrijiri medicale. Poliția nu s-a lăsat înduplecată. Șoferița a cerut în instanță anularea procesului verbal de contravenție, dar a pierdut procesul.

În instanță, avocatul șoferiței a cerut să se țină cont de faptul că femeia s-a aflat într-o situație delicată în care a primat sănătatea copilului. Pentru că salvările ajungeau cu greu, deplasându-se cu prioritate la bolnavii de Covid, mama a luat decizia să-și transporte copila la spital, mai ales că aceasta acuza dureri mari.
Evenimentul s-a petrecut în vara anului trecut. Pentru că mergea cu viteză prea mare, șoferița a fost oprită de poliție pe DN 67, în comuna Telești. A fost sancționată cu avertisment și i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pentru 90 de zile. Potrivit poliției, șoferița avea o viteză de 118 km/h, restricția în localitate fiind de 50 km/h.
De altfel, gorjeanca nu a contestat depășirea limitei legale de viteză, ci a invocat faptul că trebuia să ajungă de urgență la spital, având în vedere că starea de sănătate a fiicei sale impunea acest lucru.

„Nu era un pericol iminent”
Instanța a apreciat că argumentul invocat de șoferiță nu a fost în măsură să justifice încălcarea regulilor de circulație.
„Aspectele invocate nu se încadrează în noțiunea de stare de necesitate, care reprezintă acea situație, în care o persoană săvârșește o faptă contravențională, pentru a salva de la un pericol iminent, care nu putea fi înlăturat altfel, viața, integritatea corporală sau sănătatea unei persoane. Astfel, înscrisurile depuse în susținerea celor afirmate de către petentă nu au probat existența unui pericol iminent care nu putea fi înlăturat altfel decât prin încălcarea normelor de circulație pe drumurile publice. Astfel, având în vedere aceste aspecte analizate, instanța a reținut că procesul-verbal contestat a respectat cerința de temeinicie, iar petenta a depășit limita de viteză cu mai mult de 50 km/h, conform art. 102 alin. 3 lit. e din OUG nr. 195/2002”, a motivat instanța.
Astfel, Tribunalul Gorj a respins ca neîntemeiată plângerea contravențională formulată de șoferiță în contradictoriu cu Inspectoratul de Poliție Județean Gorj.
Sentința este definitivă, spre nemulțumirea femeii care a depus acte la dosar în care a arătat ca fiica sa a fost diagnosticată cu „entorsă de gradul III la genunchiul drept, suspiciune de ruptură menisc intern și hematom masiv”, fiindu-i imobilizat piciorul și efectuându-se în prealabil drenajul hematomului.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.