Mai mulţi cetăţeni, fie din judeţ, fie din afara Gorjului, însă care au decedat pe meleagurile Târgu-Jiului, şi ai căror aparţinători nu au fost de găsit, au fost înmormântaţi în ultimii ani prin programe sociale, costurile fiind suportate de Primăria Târgu-Jiu, prin societatea din subordinea Edilitara Public.
Potrivit Loredanei Covei, purtător de cuvânt în cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu, în cursul acestui an, societatea Edilitara Public nu s-a ocupat de nicio înmormântare socială. Totuşi, anul trecut, cinci cetăţeni din Târgu-Jiu ai căror aparţinători nu au fost de găsit, au avut parte de înmormântări efectuate de către salariaţii Edilitara Public din bugetul municipalităţii. “Anul trecut, municipalitatea s-a ocupat de cinci astfel de cazuri. Este vorba despre persoane care au decedat şi care deja erau luate în evidenţele noastre ca şi cazuri sociale. În urma unor anchete sociale, s-au alocat sumele necesare înmormântării acestor persoane. Este vorba despre un total de 3.524,55 de lei”, a precizat reprezentanta Primăriei Târgu-Jiu. Din aceşti bani, pentru fiecare decedat s-au cumpărat sicriul, crucea şi i s-a făcut groapă.
În cazul în care autorităţile locale sunt nevoite să se ocupe de înhumare, acestea din urmă se realizează datorită cererilor care ajung la Primărie, fiind trimise de către Spitalul Judeţean Târgu-Jiu, persoanele în cauză fiind găsite decedate pe raza municipiului. Majoritatea decedaţilor care au ajuns să fie înhumaţi de salariaţii Edilitara Public fie nu aveau rude care să se ocupe de rânduielile de înmormântare, fie au fost persoane cu identitate necunoscută. Odată cu înhumarea, la mormintele acestora nu se poate vedea o lumânare aprinsă sau un mănunchi de flori, nefiind regretaţi de nimeni; de cele mai multe ori, tocmai administratorii cimitirului sunt cei care mai fac curăţenie în zona mormintelor.