APIA Gorj a încheiat primirea fără penalități a cererilor unice de plată!

1279

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) aduce la cunoștința opiniei publice încheierea campaniei de depunere fără penalități a cererilor unice de plată.

Astfel, în perioada 1 martie – 17 mai 2021, au fost depuse, la nivel național, un număr de 802.956 cereri unice de plată pentru o suprafață de 9.823.979 hectare. La o analiză comparativă a datelor, se observă că, față de anul anterior, numărul cererilor a scăzut cu 24.008 cereri, în timp ce suprafața agricolă a crescut cu 9.041 ha. Rezultă astfel confirmarea că de la an la an fermierii sunt tot mai conștienți de importanța comasării terenurilor pentru a crește productivitatea și competitivitatea pe piață. ,,La nivelul APIA-Centrul Județean Gorj, au fost depuse 17.046 cereri unice de plată, iar suprafața realizată a fost de 70.027,59 ha, ceea ce reprezintă 100,20 % din suprafața programată în anul 2021 de 69.873,93 ha. În campania 2021, suprafața agricolă a crescut cu 153,66 ha. APIA a demonstrat încă o dată că profesionalismul, forța și unitatea echipei sunt cheia succesului, iar fermierii români conectați la tehnologia actuală reprezintă viitorul unei agriculturi moderne. Felicitări echipa APIA, felicitări dragi fermieri!”, a transmis conducerea APIA Gorj.

Campania continuă cu penalități până la 11 iunie
Fermierii gorjeni trebuie să știe că, în conformitate cu prevederile comunitare și naționale în vigoare, campania de primire a cererilor unice de plată continuă timp de 25 de zile, respectiv până la data de 11 iunie 2021 inclusiv, cu aplicarea de penalități de 1% pentru fiecare zi de întârziere. Completarea cererilor unice de plată se realizează pe site-ul APIA, www.apia.org.ro, accesând link-ul aplicației IPA-Online, http://lpis.apia.org.ro, iar descrierea amănunțită a utilizării aplicației se găsește în ghidul de utilizare al acesteia care poate fi accesat la butonul Asistență. Documentele care se atașează la dosarul cererii unice de plată sau la modificările aduse acesteia (copie CI/BI/pașaport/certificatul de înregistrare la ONRC/certificatul de înregistrare fiscală, dovadă cont bancar activ) se transmit prin mijloace electronice, către Centrele județene/locale APIA de care aparțin fermierii. Potrivit prevederilor legislaţiei europene şi naţionale, orice fermier care solicită plăţi în cadrul schemelor de plată/măsurilor de sprijin/ajutoarelor naționale tranzitorii aferente campaniei 2021, au obligația să respecte normele de ecocondiționalitate, care cuprind Bunele Condiţii Agricole şi de Mediu (GAEC) şi Cerinţele Legale în Materie de Gestionare (SMR), pe tot parcursul anului, pe toate parcelele agricole din cadrul exploatației, indiferent de mărimea lor (inclusiv pe cele neeligibile şi pe cele care nu mai sunt folosite în scopul producţiei).
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.