Compania de Apă Oltenia (CAO) a furnizat în anumite localităţi apă infestată atât în reţeaua publică de alimentare cu apă, cât şi în reţeaua de canalizare pe care o administrează în judeţul Dolj. Această societate furnizează apă potabilă şi pentru câteva localităţi din judeţul Gorj, însă în urma probelor recoltate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP), acestea nu au ieşit cu probleme.
CA Oltenia furnizează în prezent apă pentru mai multe localităţi şi operatori economici din judeţul Gorj. Dacă recent, DSP Dolj a amendat cu 4.000 de lei CA Oltenia pentru că a furnizat, în anumite perioade, populaţiei din localităţile Goicea, Bistreţul Nou şi Caraula din judeţul Dolj apă nepotabilă, contaminată cu nitriţi, nitraţi şi amoniu, apa furnizată la robinetele locuitorilor din Gorj nu pare să fi fost găsită cu probleme. Şi Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Jiu a aplicat aceluiaşi operator penalităţi pentru că din canalizarea localităţilor Filiaşi, Băileşti şi Caraula au ajuns dejecţii în cursurile de apă. Mai precis, în urma probelor de laborator ale DSP Dolj s-a depistat “darea în consum public ca apă pentru consum uman a apei care nu corespunde condiţiilor de potabilitate prevăzute în reglementările legale în vigoare”, făcând referire la apa de la robinet.
În ceea ce priveşte, apa potabilă furnizată de CAO Craiova beneficiarilor din judeţul nostru, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a recoltat probe de apă, însă nu au fost depistate neconformităţi la analizele de laborator. “Recent, colegii noştri au recoltat probe de la Compania de Apă Oltenia, iar probele de apă au ieşit bune, corespunzătoare. Probele în vederea efectuării analizelor de laborator au fost ridicate din reţeaua de distribuţie pe care ei o au la noi în judeţ, dar totul a ieşit aşa cum trebuie, apa fiind potabilă şi neinfestată”, a declarat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.
La nivelul judeţului Gorj, CAO Oltenia furnizează apă potabilă din conducta de transport Izvarna-Craiova următoarelor localităţi şi operatori economici: comuna Ţânţăreni, comuna Bîlteni, comuna Câlnic, comuna Plopşoru, comuna Teleşti, comuna Brăneşti, SC Apă Canal Rovinari SA, SC Stânjenelu SRL.
Potrivit site-ului Companiei de Apă Oltenia, operatorul percepe, în prezent, următoarele preţuri la furnizarea serviciilor de apă şi canalizare: 3,64 lei/mc pentru populaţie la apa potabilă, 3,34 lei/mc la apa potabilă pentru restul utilizatorilor, iar la canalizare preţul este de 2,61 lei/mc pentru populaţie şi de 2,19 lei/mc pentru restul utilizatorilor. Tarifele la serviciile de apă potabilă şi canalizare pentru populaţie conţin TVA în cotă de 9%, iar pentru restul utilizatorilor nu includ TVA.
In comuna Sacelu apa este infecta! Reteaua de apa afost realizata in conditii degradante. Primarul Rentea si altii au fost arestati! Cum de iasa analizele bune? Influenta doctorului Marasescu? Rusine!