Falcă „a şters pe jos” cu Popescu şi Manţog

662

deschidereÎn prezenţa protectorului Adriean Videanu, Ionel Manţog şi Cosmin Popescu şi-au auzit cuvinte „grele” în şedinţa de partid desfăşurată luni în capitală. Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, totodată vicepreşedinte al PD-L, le-a reproşat celor doi că au adus partidul, la nivelul Gorjului, într-o lipsă de credibilitate de neimaginat.

S-a menţionat însă lipsa de la şedinţă a senatorului Ion Ruşeţ care nu a fost chemat de loc, de către membrii din grupul din conducerea organizaţiei politice de la Gorj, la întâlnirea cu şefii PD-L. Absenţa lui Ruşeţ l-a determinat pe Gheorghe Falcă să le reproşeze acest lucru primarilor din Gorj care i-au însoţit în capitală pe Ionel Manţog şi pe Cosmin Popescu.

Şedinţa de partid de la Bucureşti desfăşurată luni, când s-a luat în discuţie organizarea alegerilor interne de la PD-L Gorj, n-a fost deloc pe placul celor care au condus delegaţia în capitală. Majoritatea primarilor PD-L i-au însoţit pe Cosmin Popescu, Severus Militaru şi Ionel Manţog pentru a-şi arăta susţinerea faţă de cei trei. N-au apucat, pentru că încă de la început membri delegaţiei gorjene au fost întrebaţi de senatorul Ion Ruşeţ, parlamentar care a fost „exclus” din rândurile celor prezenţi.

La discuţiile despre organizaţia de la Gorj, premierul Emil Boc a plecat, rămânând să clarifice problemele Adriean Videanu şi Gheorghe Falcă. Într-un stil elegant, Falcă i-a întrebat pe democrat-liberalii lui Manţog dacă s-au gândit deja la un candidat pentru şefia Consiliului Judeţean. I-a prins nepregătiţi, pentru că delegaţia n-a avut niciun răspuns la această întrebare. „Sunteţi mulţumiţi că vă rezolvă Manţog, în stânga şi în dreapta, câteva chestiuni mici personale şi nu vedeţi problemele de fond. Cei din conducerea organizaţiei au adus partidul într-o mare lipsă de credibilitate. Aveţi în fruntea voastră oameni cu probleme penale, fără pic de credibilitate. L-aţi pus la zid tocmai pe cel care putea să facă ceva pentru partid. Unde este senatorul Ion Ruşeţ?”, i-a întrebat vicepreşedintele PD-L, Gheorghe Falcă, pe susţinătorii lui Manţog.

Videanu, în silentio stampa!

În final, după ce le-a reproşat că sunt total nepregătiţi, cei 13 primari s-au întors la Târgu-Jiu, alături de Severus Militaru, Cosmin Poprescu şi Ionel Manţog. Deşi se aşteptau ca Adriean Videanu să le ţină partea, membrii din delegaţia gorjeană au putut vedea că lucrurile s-au schimbat în interiorul partidului. Peste două săptămâni, Videanu şi Falcă ar trebui să vină la Gorj, iar organizaţia să prezinte lista cu candidaţii de succes la şefia Consiliului Judeţean Gorj şi pentru primăriile de municipiu.

David, candidat PD-L pentru Consiliul Judeţean

Un nume agreat şi de conducerea partidului pentru o viitoare candidatură este Viorel David, directorul de la Artego. El ar fi o variantă pentru şefia judeţului. Cât despre alegeri, lucrurile au rămas ca-n autobuzul lui Manţog. Nu s-a discutat nimic, iar alegerile s-ar putea să nu se desfăşoare la data dorită de Cosmin Popescu şi Manţog. În toată această ecuaţie a partidului s-ar putea să aibă un cuvânt de spus şi Marin Condescu.

Gabriela Mladin

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here