Transalpina intră în şantier şi se redeschide circulaţiei publice

686

Transalpina a fost preluată de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), urmând a fi modernizată şi redată circulaţiei publice. Reprezentanţii Secţiei Drumuri Naţionale (SDN) Gorj precizează că imediat ce vremea va permite se vor demara lucrări de semnalizare rutiera şi de montare a parapeţilor de protecţie, în locurile în care este posibilă montarea acestora. DN 67C Novaci-Obârşia Lotrului va avea regim de “drum în lucru” şi se va circula cu anumite restricţii de trafic.

Contractul de execuţie lucrări de “Modernizare DN67C Bengeşti – Sebeş, km 0+000 – km 148+414” încheiat între CNADNR SA şi SC ROMSTRADE SRL a fost suspendat încă din 5 octombrie 2012, antreprenorul SC ROMSTRADE SRL intrând în insolvenţă. Statul a fost prejudiciat cu o sută de milioane de euro, estimează o echipă de experţi din cadrul CNADNR. După ce constructorul care ar fi trebuit să finalizeze Transalpina a fost acţionat în judecată, instanţa a decis ca Drumul Regelui să fie preluat de  Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

Se aşteaptă topirea zăpezii
Reprezentanţii Secţiei Drumuri Naţionale (SDN) Gorj precizează că, imediat ce vremea va permite se vor demara lucrări de semnalizare rutieră şi de montare a parapeţilor de protecţie, în locurile în care este posibilă montarea acestora. DN 67C Novaci-Obârşia Lotrului va avea regim de “drum în lucru” şi se va circula cu anumite restricţii de trafic. „Este o bucurie şi pentru noi şi pentru gorjeni şi pentru ardeleni şi pentru toţi care iubesc muntele şi frumuseţile acestei zone. Începem cu priorităţile: marcajele, parapetul în punctele cele mai periculoase, semnele de circulaţie”, a precizat Ion Tudor, şeful Secţiei Drumuri Naţionale Gorj.

Cel mai înalt şi mai frumos drum
Transalpina este cel mai înalt drum rutier din România şi din întregul lanţ carpatic, atingând înălţimea de 2145 metri în Pasul Urdele. Este situat în Carpaţii Meridionali şi traversează Munţii Parâng de la Nord la Sud. Traseul merge în paralel cu Valea Oltului şi Valea Jiului şi leagă localitatea Saliştea din Sibiu de localitatea Novaci din judeţul Gorj.
Şoseaua, care poartă acum denumirea de Transalpina, a fost construită în timpul romanilor, având o importanţă strategică şi a fost modernizată în perioada interbelică, în timpul lui Carol al II-lea, fiind cunoscută şi ca “Drumul Regelui”.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here