Parcul Naţional Defileul Jiului, arie protejată de interes național a județului Gorj, a fost gazdă pentru copiii din mai multe instituţii de învăţământ, care au avut posibilitatea să petreacă o zi şcolară „altfel” în natură.
Săptămâna „Şcoala Altfel” a fost ocazia perfectă pentru copii să desfășoare orele ”altfel”, în Parcul Naţional Defileul Jiului. Aici au aflat lucruri noi şi interesante despre animale şi plante rare, tradiţii locale, lăcaşurile de cult, operele de artă ale naturii, toate aceste frumuseţi unice ale României fiind păstrate şi promovate prin intermediul ariilor naturale protejate. După prezentările de familiarizare ale copiilor cu elementele naturii, celor mici li s-a oferit posibilitatea de a petrece câteva ore în natură alături de micile necuvântătoare.
Drumeții, pe traseele din Defileu
Reprezentanţii Administraţiei Parcului Naţional Defileul Jiului împreună cu cei mici au hotărât să descopere lucruri noi și interesante despre animale și plante rare vizitându-le chiar la ele acasă. Astfel, cei mici și cei mari au participat la drumeții organizate pe traseele din Parcul Naţional Defileul Jiului, pentru a se bucura de natura primitoare.
Toate aceste activităţi s-au desfăşurat în cadrul săptămânii „Şcoala Altfel” cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Gorj, în baza protocoalelor încheiate cu școlile din vecinătatea Parcului Național Defileul Jiului, aşteptându-se ca pe viitor astfel de activităţi să devină o modalitate practică de abordare a metodologiilor pedagogice. ”Prin aceste activităţi, dar nu numai, instituția noastră susţine şi încurajează educaţia pentru natură ca soluţie pentru dezvoltarea durabilă şi reală a mediulu”, a declarat Felicia Sucea – biolog în cadrul Administrației Parcului Național Defileul Jiului.
Acțiunile au fost conduse în teren de ing. Costel Bobic – specialist educație ecologică, biol. Felicia Sucea – specialist științele vieții, ing. Cătălin Pătrașcu – specialist în domeniul tehnologiei informației și rangerii Andreea Păunescu și Dan Roșca.
Minodora Sucea