Pe lângă „munţi de zăpadă”, peisaje de vis pe Transalpina

1669

Drumarii s-au mişcat rapid, în ultimele zile, reuşind să înlăture zăpada de pe carosabil, pe Transalpina. Totuşi, pe marginea drumului stratul de nămeţi măsoară câţiva metri, turiştii având ocazia să se bucure de peisaje de vis.

Pentru că erau obişnuiţi ca după mijlocul lunii mai să parcurgă Transalpina, mulţi dintre iubitorii muntelui au ajuns deja pe cea mai înaltă şosea din ţară. Pentru a le asigura accesul, drumarii au lucrat intens, însă chiar şi aşa, în unele Transalpina 2zone, peretele de zăpadă de pe marginea carosabilului măsoară câţiva metri. Turiştii s-au fotografiat lângă „munţii de omăt”, profitând de minunatele peisaje pe care le oferă Transalpina şi de posibilitatea de a reveni pe cel mai frumos traseu rutier montan.

Drumul Regelui este Perla Olteniei
Transalpina este cel mai înalt drum rutier din România şi din întregul lanţ carpatic, atingând înălţimea de 2145 de metri în Pasul Urdele. Este situat în Carpaţii Meridionali şi traversează Munţii Parâng de la Nord la Sud.
Transalpina 3Traseul merge în paralel cu Valea Oltului şi Valea Jiului şi leagă localitatea Saliştea din Sibiu de localitatea Novaci din judeţul Gorj.
Transalpina 2015 - Pasul Urdele 1Şoseaua, care poartă acum denumirea de Transalpina, a fost construită în timpul romanilor, având o importanţă strategică şi a fost modernizată în perioada interbelică, în timpul lui Carol al II-lea, fiind cunoscută şi ca “Drumul Regelui”.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here