Cea de-a treia zi de manifestări aniversare a Şcolii Populare de Artă din Târgu-Jiu a debutat miercuri cu vernisajul expoziţiei de artă plastică şi decorativă, realizată cu elevii şi profesorii cursurilor de profil, de la Centrul de Educaţie Incluzivă din Târgu-Jiu şi secţiile externe din Crasna şi Novaci-Pociovaliştea.
Dar şi un minirecital al Octetului simfonic al Şcolii având-o ca solistă pe Daniela Popescu. Al doilea moment al zilei a fost Concertul de bijuterii muzicale al Orchestrei târgujiene de cameră „Lyra Gorjului”.
Organizarea evenimentului de artă plastică şi decorativă a avut loc miercuri la ora 17.00 la Muzeul Judeţean ,,Alexandru Ştefulescu”. Tablourile artiştilor au fost spectaculoase, unele în acuarelă altele în creion reprezentând tot felul de forme, culori, texturi şi desene frumoase. Cu atât mai mult cu cât expoziţia de artă a fost animată de trilurile solistei octetului simfonic, al Şcolii Populare de Artă, Daniela Popescu. Persoanele prezente la expoziţie au fost copleşite de vocea artistei, de originalitatea cu care interpreta piesele dar şi de prestaţia orchestrei simfonice.
Seară cu muzică de calitate
Toţi gorjenii care iubesc muzica de calitate s-au bucurat de un concert extraordinar apoi susţinut de Orchestra de Cameră „Lyra Gorjului”. Acesta a avut loc pe esplanada din faţa Prefecturii Gorj şi a fost dirijat de profesorul Ilie Cetean. “Dacă va da Dumnezeu, pe esplanada din faţa prefecturii va avea loc un concert de bijuterii muzicale susţinut de Orchestra de cameră târgujiană „Lyra Gorjului” care funcţionează ca secţie a Şcolii Populare de Artă din Târgu-Jiu. Tot miercuri va fi o mare expoziţie de pictură şi artă decorativă la Muzeul Judeţean „Alexandru Ştefulescu” realizată cu lucrări absolut extraordinare ale elevilor noştri”, a declarat, luni, directorul Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu, Viorel Gârbaciu, când a prezentat programul manifestărilor legate de 40 de ani de activitate a instituţiei de cultură. Joi a fost ultima zi a manifestărilor care au cuprins o reprezentaţie a Trupei de Păpuşari ,,Pinocchio”, în regia Marianei Ghiţulescu, piesa intitulându-se ,,Ce-o să fie Bondocel”, urmată de un spectacol de varietăţi muzical-coregrafice intitulat ,,Ritmuri Tinere”. Ultima reprezentaţie a fost ,,Carnavalul Tinereţii”.
ANDRADA BĂRĂITARU