Sub atenta organizare a Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu, marţi seara s-a desfăşurat, în Piaţa Prefecturii Gorj, un moment special dedicat Sfântului Irodion.
Evenimentul a marcat, totodată, şi finalul manifestărilor Zilelor Gorjului şi a cuprins alocuţiuni despre Sfântul Iorodion, proiecţia unui film dedicat acestuia, dar şi recitaluri de pricesne şi alte cântări religioase.
Zilele Gorjului, manifestări spirituale dedicate Cuviosului Irodion de la Mânăstirea Lainici, s-au încheiat marţi seara. Momentul a fost marcat printr-o serie de activităţi cu caracter spiritual, derulate în Piaţa Prefecturii Gorj, începând cu ora 20:30. De organizarea evenimentului s-a ocupat Şcoala Populară de Artă, prezentarea fiind realizată chiar de directorul acestei instituţii. „Manifestarea de marţi seara a fost un moment care s-a vrut a fi un corolar pentru finalul Zilelor Gorjului. Din păcate, vremea nu a prea fost de acord şi nu am avut foarte mulţi spectatori”, a mărturisit Viorel Gârbaciu, directorul Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu.
Conform programului, „la început s-a vorbit despre Sfântul Iorodion, după care a fost proiectat un film pus la dispoziţie de Preasfinţia Sa Părintele Arhimandrit Ioachim Pârvulescu, stareţul Mânăstirii Lainici; filmul „Luceafărul de la Lainici” este dedicat personalităţii Cuviosului Părinte Irodion Ionescu, stareţ al Mânăstirii Lainici în perioada 1854-1900, cel care, începând cu acest an va figura în Calendarul Creştin Ortodox pe data de 3 mai. După ce filmul a fost oferit spectatorilor au urmat două recitaluri de pricesne şi alte cântări religioase în interpretarea Coralei Bisericii Sfinţii Apostoli „Petru şi Pavel” din Târgu-Jiu, dirijor Mihaela Sanda Popescu şi a Formaţiei Corale de Băieţi a Liceului Teologic”, a explicat Viorel Gârbaciu, directorul Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu.
În ciuda vremii deloc prietenoasă, târgujienii care se aflau în trecere prin Piaţa Prefecturii Gorj s-au oprit şi au urmărit întreaga manifestare, savurând fiecare moment al său.
Minodora Sucea