Cea mai înaltă şosea din România rămâne închisă, încă, din cauza zăpezii. În Pasul Urdele stratul de omăt măsoară doi metri. Drumarii acţionează în zona respectivă cu două utilaze, străduindu-se să asigure accesul turiştilor pe Transalpina cât mai curând.
Secţia Drumurilor Naţionale (SDN) Gorj a început să deszăpezească Transalpina. Două utilaje acţionează pentru a înlătura zăpada de pe carosabil, astfel încât să fie scurtată perioada de până la redeschiderea oficială a celei mai înalte şosele din România. Potrivit oficialilor de la Drumuri, după ce drumul va fi curăţat se vor realiza marcaje şi se vor monta panouri şi alte elemente de siguranţă.
Cel mai probabil, până la începutul lunii iunie nu se va putea circula pe acest tronson.
Cel mai înalt şi mai frumos drum
Transalpina este cel mai înalt drum rutier din România şi din întregul lanţ carpatic, atingând înălţimea de 2145 de metri în Pasul Urdele. Este situat în Carpaţii Meridionali şi traversează Munţii Parâng de la Nord la Sud.
Traseul merge în paralel cu Valea Oltului şi Valea Jiului şi leagă localitatea Saliştea din Sibiu de localitatea Novaci din judeţul Gorj.
Şoseaua, care poartă acum denumirea de Transalpina, a fost construită în timpul romanilor, având o importanţă strategică şi a fost modernizată în perioada interbelică, în timpul lui Carol al II-lea, fiind cunoscută şi ca “Drumul Regelui”.
Minodora Sucea