Directoratul Complexului Energetic Oltenia funcționează în formulă completă. Cel mai nou director al CEO vine din sectorul petrol-energie, unde a acumulat o experiență de peste 20 de ani, în țară și străinătate.
Consiliul de Supraveghere a hotărât că, începând cu data de 13 mai, Directoratul CEO este format din cinci membri: Daniel Burlan – preşedinte, Constantin Bălăşoiu – membru, Grigore Iustin Popescu – membru, Valentin Pătran – membru și Lăcrămioara Diaconu-Pințea – membru.
O femeie în Directoratul CEO
Potrivit datelor publicate de CE Oltenia, Lăcrămioara Diaconu-Pințea este absolventă a Facultății de Finanțe-Bănci din cadrul ASE București și a unui program MBA în cadrul Universității de Economie din Viena.
Lăcrămioara Diaconu-Pințea are o experiență de peste 20 ani în sectorul petrol-energie, în țară și străinătate. A lucrat în cadrul OMV Petrom, unde, timp de trei ani, a ocupat poziția de membru în Directorat cu responsabilități pe Gaze și Energie, director Divizia de Energie, director Dezvoltare Corporativă.
Unul dintre proiectele majore de care s-a ocupat a fost realizarea centralei de 500 de milioane de euro pe gaz de la Brazi, ceea ce o recomandă pentru proiectele CE Oltenia privind trecerea pe gaze naturale a patru dintre grupurile energetice.
Pințea a fost vicepreședinte în Relația cu Investitorii și responsabilă pentru Business Support Explorare și Producție la OMV E&P Gmbh – Viena.
Aceasta a plecat din OMV de aproape doi ani și se ocupă de un restaurant de lux în Capitală, alături de surorile ei, având poziția de „business angel”.
Mandat de patru luni
„Grigore Iustin Popescu, Valentin Pătran și Lăcrămioara Diaconu-Pințea au fost numiți în Directoratul CE Oltenia pentru o perioadă de patru luni, conform recomandărilor emise de Comitetul de Nominalizare și Remunerare din cadrul Consiliului de Supraveghere al companiei”, se precizează într-un comunicat al CE Oltenia.
Cum arată CV-urile șefilor CEO
Președintele Directoratului, Daniel Burlan, este absolvent al Facultății de Mecanică din cadrul Universității Craiova și a urmat ulterior studii postuniversitare de Management industrial. Are o experiență de aproape 29 de ani în domeniul minier, ocupând succesiv funcții de conducere începând din anul 1996. În perioada 2005-2012 a deținut funcția de director general al SNLO.
Constantin Bălășoiu, absolvent al Facultății de Științe Economice din cadrul Universității Craiova, și-a desfășurat activitatea numai în cadrul sistemului energetic. A ocupat timp de 29 de ani funcții de director în cadrul SE Ișalnița, Termoelectrica, SE Craiova, CE Oltenia.
La rândul său, Grigore Popescu a lucrat în Bazinul Minier Oltenia timp de 30 de ani, ocupând succesiv funcții de conducere la carierele Fărcășești, Pinoasa, EMC Rovinari. Este absolvent al Institutului de Mine Petroșani și al Facultății de Științe Economice din cadrul Universității „Constantin Brâncuși”.
Despre Valentin Pătran se știe că este absolvent al Facultății de Electrotehnică din Craiova, cu specializarea Inginerie Economică în Energetică – Electrotehnică și masterat în Monitorizarea și Conducerea Eficientă a Rețelelor și Sistemelor Electroenergetice și a desfășurat activități de conducere/coordonare în cadrul GE – Hydro France, Alpha Construct Sistem, Hidroelectrica, Electric Engineering.
I.IRINOIU