Ingrediente:
18 – 12 ardei graşi
200 g ciuperci
100 g orez
1 ceapă
1 cutie roşii în suc sau 3 -5 linguri bulion
pătrunjel verde
sare, piper, ulei, opţional vegeta
Mod de preparare:
Ceapa se toacă şi se căleşte în ulei încins. Se adaugă ciupercile tăiate şi orezul, spălat în prealabil. Când ceapă devine sticloasă, se stinge cu o cană de apă, se adaugă 1 lingură de vegeta şi se lasă să fiarbă până când se înmoaie orezul. Se stinge focul, se adaugă verdeaţa tocată. Cu acest amestec se umplu ardeii. Ardeii umpluţi se aranjează într-o cratiţă. Se toaca roşiile şi se pun, împreună cu sucul de roşii, peste ardeii umpluţi. Se adaugă şi apa cât să acopere ardeii. Se acoperă cratiţă cu ardei umpluţi şi se dă la cuptor 45 – 60 min.