Reţeta zilei – Ardei umpluţi (de post)

656

Ingrediente:

18 – 12 ardei graşi

200 g ciuperci

100 g orez

1 ceapă

1 cutie roşii în suc sau 3 -5 linguri bulion

pătrunjel verde

sare, piper, ulei, opţional vegeta

Mod de preparare:

Ceapa se toacă şi se căleşte în ulei încins. Se adaugă ciupercile tăiate şi orezul, spălat în prealabil. Când ceapă devine sticloasă, se stinge cu o cană de apă, se adaugă 1 lingură de vegeta şi se lasă să fiarbă până când se înmoaie orezul. Se stinge focul, se adaugă verdeaţa tocată. Cu acest amestec se umplu ardeii. Ardeii umpluţi se aranjează într-o cratiţă. Se toaca roşiile şi se pun, împreună cu sucul de roşii, peste ardeii umpluţi. Se adaugă şi apa cât să acopere ardeii. Se acoperă cratiţă cu ardei umpluţi şi se dă la cuptor 45 – 60 min.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here