Sunt născut în Zodia Balanţei, după primul plan cincinal, după modelul sovietic! Fratele meu mai mare este născut după primul plan anual. Se vede că la puţini ani după moartea lui I.V. Stalin, până şi dragostea şi procreerea erau planificate. De fapt, literatura tinereţii mele a fost cea sovietică. Urmarea firescă a fost şi modelul „intelectual” – Vladimir Ilici Ulianov, Lenin (1870 – 1924).
S-a născut la Simbirsk în 1870. Tatăl său, Ubanov, era inspector şcolar şi s-a străduit să ofere copiilor săi o educaţie aleasă. Cei doi flăcăi însă au fost atraşi de ideile revoluţionare socialiste. Fratele mai mare al lui Ilici a fost arestat, judecat şi condamnat la moarte prin spânzurare. Efectul asupra lui Ilici a fost imens, părăsind studiile facultăţii de drept şi se dedică activităţii revoluţionare, luându-şi porecla de „Lenin”, adică omul de pe Lena, fluviul pe malul căruia îşi va petrece o parte din tinerețe ca deportat politic. Dotat cu talent oratoric şi cu o imensă capacitate de muncă, a studiat enorm. După un scurt exil în Elveţia, se întoarce în ţară în noaptea de 3 aprile 1917 la Petrograd şi conduce revoluţia din octombrie 1917. În 1919, o opozantă, Fanya Kaplan, a tras două focuri de revolver în direcţia lui, iar proiectilele de plumb i-au pătruns în umăr şi în braţ. Nadejda Krupswkaia, soţia sa, o femeie de origine nobilă, menţionează că, în vara lui 1918, Lenin se afla la capătul puterilor.
*
Răul a început să progreseze şi hemoragii minuscule au început să se producă în creier. Rezultatul: maladia Alvarez. La 26 mai 1922 are un atac celebral, urmat de comă. Un cheag de sânge a obturat o arteră şi ca urmare îi paralizează partea dreaptă a corpului.
La 9 martie, cel de-al treilea atac îl zdrobeşte şi mai mult. Nu mai poate vorbi deloc. La 15 mai îşi pierde cunoştinţa. Toate se întâmplau în anul 1923. Inconştient încă 8 luni, până la 21 ianuarie 1924, când inima încetează să mai bată. La doar 54 de ani. La 21 ianuarie 1924 a murit modelul meu „intelectual”, vârât pe gât de ideologia comunistă din România şi în prezent, alături de Karl Max şi Fr. Engels sau I.V. Stalin, în orice sală de clasă.
*
Lenin a murit din cauza unui ramolisment cerebral avansat. Neuropatologistul german Otto Vogt a studiat creierul lui Lenin. El a remarcat existenţa unui număr impresionant de celule piramidale.
De data aceasta vreau să-l las pe Lenin în pace, după binele pe care l-a făcut omenirii.
Întrebarea, prin întrebările mele, ar fi, acum în anul 2011, dacă la 87 de ani de la moartea lui Lenin în politica românească şi gorjenească nu avem ramolisment cerebral sau celule piramidale în creierul acestor politicieni?
Lenin – această poreclă intrată în istorie, consider că este încă o „stafie” în economia şi politica românească de după 1989.
John Maynard Keyns, la noi, în România, încă nu a luat locul lui Karl Marx. Politica de dumping în piaţa românească şi gorjenească este încă hulită de economişti şi politicieni, pentru că li s-a impus modelul „inteiectual” – Lenin.
Prof. Teodor Voicu