Amenzi de 2.400 de lei pentru patru unităţi de alimentaţie din judeţ

495

În cursul săptămânii trecute, echipele de inspectori ale Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj au efectuat controale şi verificări tematice şi fizice în unităţi supuse supravegherii şi controlului sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor situate în localităţile: Albeni, Baia de Fier, Bărbăteşti, Bâlteni, Bumbeşti-Pițic, Bustuchin, Cătunele, Câlnic, Dăneşti, Hurezani, Jupâneşti, Licurici, Mătăsari, Motru, Novaci, Padeş, Peştişani, Rovinari, Roşia de Amaradia, Săuleşti, Scoarța, Târgu-Jiu, Ţicleni, Vladimir.
Controalele efectuate au avut ca obiective principale: verificarea condiţiilor de igienă în baza Planului cifric al Programului de Supraveghere şi Control în domeniul Siguranţei Alimentare 2018 şi a tematicilor propuse de A.N.S.V.S.A. privind prevenirea toxiinfecţiilor alimentare în unităţi situate în zone turistice, în minivacanţa de 1 iunie – 123 de inspecţii; 6 controale pentru verificarea produselor “Lapte-corn” în unităţi de învăţământ şcolar şi preşcolar din Târgu Jiu şi Dăneşti; înregistrarea a 6 unităţi nou-înfiinţate cu activitate în domeniul alimentar: 5 magazine alimentare (3 Târgu-Jiu, 1 Padeş, 1 Peştişani), 1 bar (Peştişani); evaluarea în vederea clasificării în funcţie de risc a 2 unităţi supuse controlului: o brutărie (Târgu-Jiu) şi un bar (Padeş); avizarea mişcărilor inter-judeţene de animale; eliberarea unui număr de 44 extrase din Registrul Naţional al Exploataţiilor; emiterea şi distribuirea către proprietarii de bovine a unui număr de 27 de paşapoarte.
„În timpul controalelor efectuate în această perioadă, a fost constatată nerespectarea normelor sanitare-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în vigoare, fiind aplicate patru sancţiuni contravenţionale în cuantum de 600 de lei fiecare, în unităţi din Baia de Fier, Târgu-Jiu, Mătăsari şi Săuleşti: un restaurant pentru manipularea materiilor prime, a semipreparatelor şi a ambalajelor cu încălcarea normelor sanitare-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor (semifabricate în vestiar, materii prime porţionate depozitate în frigider în contact direct cu suprafaţa raftului, materiale de ambalare în contact direct cu pavimentul); o amendă la un fast-food, pentru depozitarea nesectorizată a produselor alimentare (carne de pui şi legume), incinta nu este prevăzută cu plafon adecvat; o amendă la un alt fast-food pentru depozitarea nesectorizată a produselor alimentare (ouă şi produse din carne); o sancţiune de 600 de lei la un magazin alimentar, pentru manipularea şi depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare (brânză telemea)”, au precizat reprezentanții DSVSA Gorj.
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here