Ca la noi, la nimeni – Corecție și la plafonul de impozitare a pensiilor!

322
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Trebuie să faci o nouă raportare, să vezi care este nominal pragul de unde începe să crească. E normal să o facem concomitent cu recalcularea pensiilor modificarea acestui prag.” – Marcel Ciolacu, prim-ministrul României

Marți, premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț foarte important pentru pensionari: „Trebuie să existe o corecție și la plafonul de impozitare a pensiilor.”
Între altele, premierul Marcel Ciolacu, a făcut, după cum spuneam, anunțul care se referă la o mare categorie de pensionari români, care va intra în vigoare de la 1 septembrie 2024, când vor intra în plată pensiile recalculate. Guvernul a promis că, în urma recalculării pensiilor, veniturile pensionarilor nu vor scădea. Astfel, dacă noul calcul indică o sumă mai mică decât cea aflată în plată, pensia va rămâne la valoarea cea mai avantajoasă.
VEȘTI BUNE PENTRU PENSIONARI, PLAFONĂRI NECESARE. Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, a adus vești și pentru pensionarii cu pensii de peste 2.000 de lei, anunțând o modificare a plafonului de impozitare: „Începând cu 1 septembrie, se va ajusta pragul peste care se aplică impozitul pe venituri.” Premierul a explicat că: “Datorită creșterii costului vieții și indexațiilor este necesară o corecție a plafonului pentru a reflecta puterea de cumpărare actuală” (…) Trebuie să faci o nouă raportare, să vezi care este nominal pragul de unde începe să crească. E nornal să o facem concomitent cu recalcularea pensiilor modificarea acestui prag”, a mai spus premierul Marcel Ciolacu pentru Agerpres.
ROMÂNIA VA PRODUCE DRONE DE RĂZBOI. Cel puțin așa a declarat marți, ministrul Economiei, Radu Oprea. Acestea se vor produce la Brașov, dar până atunci mai este nevoie să fie semnate două memorandumuri. Ministrul Radu Oprea vorbește despre drone cu scop civil și drone cu scop militar. Cele cu scop civil vor fi utilizate în agricultură. Eu cred că există capacitate de proiectare, de inteligență artificială și de producție, iar la dronele cu scop militar Memorandumul este semnat și de ministrul Apărării, Angel Tîlvâr.
CONTROVERSA PRIVIND ARMATA OBLIGATORIE ÎN EUROPA. Dezbaterea privind o posibilă obligativitate a serviciului militar național obligatoriu în Uniunea Europeană nu este una nouă. Cert e că, până acum, nu s-a căzut de acord în toate țările membre ale Uniunii Europene și, după cum se știe, va fi nevoie de consens.
Deocamdată, controversa serviciului militar obligatoriu împarte Uniunea Europeană! Așa, de pildă, în Germania, armata obligatorie este încă în discuție. Și nu-i singurul caz. Nici România nu face excepție. Generalul(r) Mircea Mândrescu, fost comandant NATO la Lisabona, susține că trebuie o analiză serioasă și decizie care să confirme sau să infirme nevoia creșterii capabilităților militare ale României.
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here