Primul eveniment de testare IQ din Oltenia va avea loc, luna viitoare, la Târgu Jiu

147

Organizația internațională non-profit Mensa, care are în componență oameni cu un IQ mult peste medie, membrii ei clasându-se printre primii 2% la testele de inteligență folosite de organizație, va organiza un eveniment de testare a IQ-ului la Târgu Jiu.

Mensa România organizează primul eveniment de testare a IQ-ului din Oltenia tocmai la Târgu Jiu. După ce în ultimele luni evenimente similare au fost organizate la București, Constanța și Cluj, iată că Mensa România ar putea recruta și gorjeni în organizație. În acest sens, va fi organizat un eveniment de testare IQ în premieră la Târgu Jiu. ,,Te așteptăm sâmbătă, 9 noiembrie, începând cu ora 11, la Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, Facultatea de Științe ale Educației, Drept și Administrație Publică (Str. Victoriei, Nr. 24). Testările Mensa au ca obiectiv evaluarea IQ-ului personal. Calitatea de membru Mensa este deschisă tuturor celor care au un IQ destul de ridicat pentru a se clasa între primii 2% din populație din punctul de vedere al inteligenţei. Testarea se adresează atât adulților de orice vârstă, cât și copiilor de minim 11 ani împliniți. Pentru a te înscrie completează formularul disponibil pe site-ul mensaromania.ro. Te rugăm să aduci documentele menționate în formularul de înscriere – cartea de identitate, formularul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal completat și dovada plății. Înscrierile sunt deschise până miercuri, 6 noiembrie 2024, ora 23.59. Ulterior, vom transmite prin email tuturor celor înscriși sala și intervalul orar în care vor fi repartizaţi. Taxa de înscriere este de 35 lei şi poate fi plătită online sau prin virament bancar in contul asociatiei „Mens Mensis Mensa”: RO68BTRLRONCRT0281593701, deschis la Banca Transilvania”, au anunțat reprezentanții Mensa România.
Mensa este o societate fondată în Oxford, Marea Britanie, în 1946, cu scopul de a identifica și pune în legătură oameni cu un coeficient foarte înalt de inteligență. În România, bazele Mensa au fost puse după anii 2000, în prezent numărând circa 1.000 de membri din toate domeniile de activitate. Astfel, este de precizat faptul, că gorjenii care se vor înscrie pentru testarea IQ ce va avea loc la Târgu Jiu luna viitoare și vor obține un rezultat al IQ-ului de peste 120 vor putea deveni membri ai organizației. La ultima testare publică organizată de Mensa România, care a avut loc în luna martie a acestui an, la București, în jur de 10 persoane au trecut testul, obținând un punctaj al IQ-ului de peste 120.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here