Samson a decis derbiul Gorjului din L3. Portarul gazdelor, omul meciului

201

Vulturii Fărcășești a obținut un nou succes în Seria 8 din Liga 3. Formația lui Cătălin Bucă a trecut, pe teren propriu, de cealaltă reprezentantă a Gorjului, Gilortul Târgu Cărbunești, scor 1-0. Meciul s-a disputat vineri și a contat pentru etapa a cincea a sezonului regular. Golul care a făcut diferența a venit în minutul 84, de la Samson Nwabueze, jucător care a trecut și pe la Pandurii Târgu Jiu. Fundașul nigerian a înscris cu un șut din careu. A fost o după amiază frustrantă pentru echipa lui Alex Stoica, formație care a produs mult mai multe ocazii până la încasarea golului. Jucătorii oaspeților s-au “lovit” de excelentele parade ale lui Bălășoiu, declarat omul meciului pentru nu mai puțin de șapte intervenții decisive! Din păcate, Gilortul a încasat o lovitură și la propriu, Lazăr fiind scos cu ambulanța de pe teren după o jumătate de oră. Chiar și după încasarea golului, Avrămescu și Brujan au avut alte oportunități de a egala, dar mingea nu a vrut să intre în poartă. Vulturii au meritul că sunt neînvinși după cinci etape de campionat. Nou-promovata gorjeană s-a cocoțat pe podium, cu 9 puncte, și are un început de sezon de vis. Pentru formația lui Cătălin Bucă urmează cel mai greu test în runda viitoare, când echipa din Fărcășești se deplasează la SCM Râmnicu Vâlcea, principala favorită la promovare și liderul campionatului. Gilortul joacă pe teren propriu cu locul 2, ACSO Filiași.

Vulturii Fărcășești – Gilortul Târgu Cărbunești 1-0 (0-0)

Vulturii: Bălășoiu – Bloțu (68′ Foresti), Nwabueze, Voinescu, Prunaru (46′ Mainerici) – Tărăbîc (46′ Bubuioc) – Marin (68′ Duță), Preoteasa (cpt), Scurtu, Peia – Berescu (82′ Șitoianu). Rezervă neutilizată: Oiță. Antrenor: Cătălin Bucă.
Gilortul: Iuțalîm – Mitrache (90′ Marica), Dănescu, Gheorghe, Martin – Avrămescu (cpt), Oprișa (90′ Brujan) – Bucur (68′ Săulescu), Vespe, Rădulescu (33′ Lazăr) – Roncea (68′ Viespe). Rezerve neutilizate: Spînu – Siewe, Sandu, Urlan. Antrenor: Alex Stoica.

Cătălin Pasăre